toshiba-a-hynix-chteji-cast-spolecnosti-elpida
Novinka Toshiba a Hynix chtějí část společnosti Elpida

Toshiba a Hynix chtějí část společnosti Elpida

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

2. 4. 2012 06:00

O část společnosti Elpida mají zájem Hynix, Toshiba a Micron. Nejpravděpodobnější ale je, že továrnu v Hirošimě odkoupí Micron.

Reklama

Společnost Elpida, 3. největší výrobce paměťových čipů pro operační paměti končí a už se kolem ní seskupují jiné společnosti, které by rády získaly nějakou část této společnosti. Jen o výrobní závod v Hirošimě mají zájem Micron, Toshiba a Hynix. Jediným řešením pro Elpidu, která měla velice slabý minulý rok, je akvizice. Byla minulý rok poražena Samsungem, který neztrácel, ale měl zisk a stále rostl.

Toshiba a Hynix chtějí část společnosti Elpida
i Zdroj: PCTuning.cz

Elpida už vyčerpala všechny možnosti jak splatit svůj dluh, který činí 5,5 miliardy dolarů. Micron také neměl nejlepší období, ale ještě má peníze na koupi některé části Elpidy. Micron věří, že továrna v Hirošimě jim pomůže zvýšit zisk a to z důvodu zvýšení kapacity. I Toshiba a Hynix nejsou zrovna v nejlepší finanční situaci. Toshiba stále neví, jestli se opět vloží do výroby operačních pamětí a Hynix musí dát nejpozději do dnes jasnou odpověď, zda-li bude nebo nebude mít zájem. Situace je stále nejasná a jako nejreálnější varianta se jeví Micron. Toshiba pravděpodobně nenastoupí na trh, ze kterého před pár lety odešla.

Nepřehlédněte:

Zdroj: TheInquirer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama