agenti-fbi-budou-hrat-serious-games
Novinka Agenti FBI budou hrát Serious Games

Agenti FBI budou hrát Serious Games

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

29. 3. 2012 12:00 9

Podobnost se Serious Samem je čistě náhodná, hry budou určené pro výcvik agentů a poslouží i k výzkumným účelům. Použijí k tomu technologie Epic Games a spojí se i s Virtual Heroes. 

Reklama

Unreal Engine 3 vyvinutý společností Epic Games která stojí za stejnojmennou legendární hrou Unreal, bude sloužit při výcviku amerických agentů. FBI a další nejmenované agentury totiž licencovali jejich populární engine a pro dotvoření kompletního světa si na pomoc přizvali Virtual Heroes. Díky tomuto vznikne v několika veřejnosti utajených agenturách Unreal Government Network.

Agenti FBI budou hrát Serious Games
i Zdroj: PCTuning.cz


Unreal engine

Díky smlouvám s USA si dvě jmenované firmy vydělají $10 000 000, přesné detaily víceletého kontraktu ale nejsou známy. Co se ví je, že Virtual Heroes mají smluvně dohodnutý vývoj her na UE3 prakticky pro všechny platformy. Naučné hry se tak mohou odehrávat na PC, Mac, Xbox 360, Playstation 3, Playstation Vita, Wii U, iOS a Android zařízeních, nebo i v internetovém prohlížeči.

Cílem ovšem není jen slušné MMORPG pro FBI. Neméně prospěšnou činností bude ve virtuálním světě trénování medicínských postupů. Virtual Heroes proto udělá port již běžícího programu HumanSim, který nově poběží na Unreal Enginu. Školení doktorů je obzvlášť rizikové a asi i nákladné. Spuštění kvalitní simulace stojí jen pár korun.

Využívání moderních technologií není samozřejmě pro výcvik úplnou novinkou. Nástroje které vláda má už jsou ale poměrně zastaralé a je potřeba je nahradit. A než platit za drahý vývoj něčeho, co už je naprogramované, padla volba obrátit se na herní profesionály. Kdo by v roce 1999 řekl, že Unreal Tournament je prvním krokem k nácviku krizových situací a ne jen hloupou střílečkou.

Zdroj: bbc

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama