orbis-natupce-ps3-bude-s-amd-a-rozlisenim-4k
Novinka Orbis, nátupce PS3, bude s AMD a rozlišením 4K

Orbis, nátupce PS3, bude s AMD a rozlišením 4K

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

30. 3. 2012 06:00 35

Konzole by měla na trh dorazit příští rok o prázdninách. Bude mít stále Blu-ray mechaniku, ale přesedlá na platformu od AMD. Pravděpodobně bude spolupracovat s PS Vita.

Reklama

Na internetu se zatím objevovaly pouze spekulace ohledně nové herní konzole od Microsoftu a o konkurenci se moc nemluvilo. Teď se vynořují další spekulace, které by měly prozradit jméno a hardwarovou výbavu.

První informace se týká kódového jména nové konzole. To by mělo znít Orbis. Orbis znamená kruh, k čemuž se na internetu objevily také různé návrhy a rendery, jak by nová konzole mohla vypadat. Pokud ale přidáme ještě ke jménu název poslední mobilní konzole, Vita, dostávám Orbis Vita. To v překladu znamená „circle of life“ (kruh života). Pravděpodobně by tak mohli být tyto konzole nějak propojeny.

Orbis, nátupce PS3, bude s AMD a rozlišením 4K
i Zdroj: PCTuning.cz


Zdroj: gamerevolution.com

Co se týče hardwarové výbavy, tak první informace zní, že zde zůstane Blu-ray mechanika. To je oproti konzoli od Microsoftu dobrá zpráva, jelikož ten již optickou mechaniku údajně úplně vypustil a bude spoléhat jen na digitální distribuci. Už před nějakou dobou se spekulovalo, že zde bude použita grafická karta od AMD, řady Radeony 7700. To se potvrzuje i ve zprávě na Kotaku. Od budoucích generací bychom čekali víc, ale zdá se, že se opět bude hrát na optimalizaci pro konzole a herní výkonné grafické karty nám budou k ničemu.

Díky změně platformy z procesoru Cell na x86 procesor od AMD nebudou staré hry s touto konzolí kompatibilní. Je možné, že by zde mohla být použita nějaká APU, která bude kombinovat jak procesor, tak grafiku. Nová konzole by prý měla být schopna zobrazit hry v rozlišení 4K (4096 x 2160 pixelů), což je určitě pro její dlouhý život potřeba. 3D zobrazení by pak mělo být již ve Full HD (současná PS3 umí 3D pouze v 720p).

Poslední informace se týkají zabezpečení her. Konkrétně bude možné si hru z Blu-ray disku přesunout na disk do systému, abyste nemuseli neustále vkládat disky, ale hra bude stále vázána na PSN účet. To znamená ukončení přeprodávání her, jaké známe dnes. Konzole by měla přijít na trh o prázdninách roku 2013.

Zdroj: Kotaku

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama