rapidshare-bude-aktivne-vyhledavat-nelegalni-soubory
Novinka Rapidshare bude aktivně vyhledávat nelegální soubory

Rapidshare bude aktivně vyhledávat nelegální soubory

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

19. 3. 2012 09:14 24

Nelegální sdílení je na internetu obrovské téma od té doby, kdy FBI zatkla přerostlého Kim Dotcoma a jeho spolupracovníky kvůli jejich službě MegaUpload.  

Reklama

Od té doby se stalo několik zásadních věcí. Známé filesharingové služby změnily podmínky používání anebo zcela zanikly, stejně tak servery na sdílení torrentů. Nová situace přinutila jednat i kdysi nejoblíbenější RapidShare, který sice nenabízel uploaderům peníze ze zisku z nelegálního obsahu, ale takové soubory tam vždycky byly.

Rapidshare bude aktivně vyhledávat nelegální soubory
i Zdroj: PCTuning.cz

17. února oznámil RapidShare na svých stránkách na Facebooku, že omezil rychlost stahování pro neplatící uživatele jejich služby na 30kb/s. Pokud tedy chcete nyní stahovat z Rapidshare větší rychlostí než v roce 1995, musíte se zaregistrovat a zaplatit. Firma tím tlačí na uploadery, aby této činnosti zanechali, protože jejich soubory v podstatě nebudou stažitelné.

Podle neověřených informací se stala další poměrně zásadní věc. Vyšší krajský soud v Hamburgu nařídil RapidSharu, že musí na svých serverech aktivně hledat nelegální obsah a potvrdil tím rozsudky z nižších soudů. RapidShare tedy musí ještě před umožněním stahování ověřit, zda právě nahraný soubor neporušuje autorská práva. Pravděpodobně k tomu bude používat nějaký software, který bude filtrovat klíčová slova a podobně.

Rapidshare bude aktivně vyhledávat nelegální soubory
i Zdroj: PCTuning.cz


takováto ochrana proti stahování by byla účinná ;)

Tento krok je zásadní, protože přenáší zodpovědnost za nelegální obsah z majitelů práv na majitele filesharingových serverů. Do této doby filtrace nelegálního obsahu probíhala tak, že majitelé práv sami upozorňovali provozovatelé serverů na to, že na svých stránkách mají nelegální obsah, který byl tedy posléze odebrán.

Nepřehlédněte:
RapidShare se probral, vlak mu ale stále ujíždí
Google zařadil do blacklistu další stránky s pirátským obsahem

Jak to vidíte vy? Zastaví tyto kroky internetové piráty? Nebo se jen pozmění zažitý systém a budou se sdílet šifrované soubory?

Zdroj: verge 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama