tablety-od-nokie-s-windows-8-budou-mozna-na-konci-roku
Novinka Tablety od Nokie s Windows 8 budou možná na konci roku

Tablety od Nokie s Windows 8 budou možná na konci roku

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

13. 3. 2012 09:30 2

Anebo ne? Vezměme to popořadě: Microsoft spojil síly společně s bývalou jedničkou v oblasti mobilních telefonů, finskou společností Nokia.

Reklama

A plody jejich spolupráce můžeme vidět už teď na dlaždicové Lumii 800. To ale jistě nestačí, spolupráce se chystá i pro větší zařízení než mobilní telefony, konkrétně tedy pro tablety. První spekulace hovoří o tom, že by se Nokia tablety s Windows 8 měly objevit na sklonku tohoto roku. To mi ale nedává moc smysl, pokud by tedy v těchto tabletech nebyly plnohodnotné Osmičky.

Jak jsme se totiž již dříve dozvěděli, Microsoft plánuje vydat Windows 8 ARM až v polovině roku 2013. To znamená, že Win8 určené pro tablety, které budou podporovat pouze rozhraní Metro, budou hotové až o půl roku později, než by podle dnešní spekulace měly být hotové Nokia tablety.

Tablety od Nokie s Windows 8 budou možná na konci roku
i Zdroj: PCTuning.cz

Co se týče technických specifikací, Nokia nabídne 10" obrazovku a dvou-jádrový Qualcomm SoC . Nový Nokia tablet bude vyrábět Compal Electronics v Taiwanu, v celkovém počtu 200 000 kusů.

Nokia samozřejmě tyto zprávy nijak nekomentovala, ale pokud se nezmění datum vydání Win8 ARM, tak je vydání tohoto tabletu na sklonku roku v podstatě nemožné.

Zdroj:  xbitlabs

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama