shuttle-pripravuje-all-in-one-pocitac-bez-vetraku
Software Novinka Shuttle připravuje All-in-One počítač bez větráků

Shuttle připravuje All-in-One počítač bez větráků

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

13. 3. 2012 06:00 4

Nový počítač je malý, úsporný a vybavený nejnovějším Atomem. Teoreticky jej lze i jednoduše přenášet, jelikož váží jen 3 kg a má úhlopříčku 15,6”. Od toho jsou však notebooky.

Reklama

Výrobce Shuttle pracuje na novém All-in-One počítači, který ale patří svými rozměry k těm menším. Dalo by se jej přirovnat spíše k notebooku bez klávesnice, jelikož úhlopříčka jeho displeje je 15,6 palců. Displej je dotykový (rezistivní technologie) a má rozlišení 1366×768 pixelů, pravděpodobně se tedy jedná o nějaký notebookový panel. Pro někoho však tohle rozlišení bude nedostatečné.

Shuttle připravuje All-in-One počítač bez větráků
i Zdroj: PCTuning.cz

Shuttle X50V3 má rozměry 39,1 × 32,7 × 4,2 cm a váží pouhých 2,93 kilogramů. Chlazení uvnitř zajišťují pouze pasivní části, nenajdete zde proto žádný rušivý prvek v podobě větráčku. Kvůli tomu však nemůžeme očekávat supervýkonný stroj. Uvnitř se nalézá nejnovější procesor rodiny Atom od Intelu, konkrétně D2700. Tento model má dvě jádra s HyperThreadingem a frekvencí 2,13 GHz. Součástí procesoru je také integrovaná grafika GMA 3650. Uvnitř jsou dále dva sloty pro notebookové operační paměti DDR3 s maximální frekvencí a kapacitou 1066 MHz a 4 GB. Pro pevný disk je zde připravena 2,5” pozice se SATA 3 Gb/s.

Plochu z tohoto All-in-One počítače můžete ještě rozšířit na další monitory pomocí VGA nebo HDMI výstupu. Dalším vybavením jsou čtyři porty USB 2.0, čtečka paměťových karet, gigabitový Ethernet, WiFi, zvukový výstup a 2Mpx webkamera. Součástí jsou také stereo reproduktory s celkovým výkonem 4 W. Součástí je i 40W napájecí adaptér. Počítač bude dostupný ve dvou barevných verzích – černé a bílé. Dodávat se bude buď s operačním systémem Windows nebo OpenSuSE Linux za zatím neupřesněnou cenu.

Zdroj: FanlessTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama