zakladni-desky-s-novou-patici-fm2-pro-apu-trinity-se-objevi-v-cervnu
Novinka Základní desky s novou paticí FM2 pro APU Trinity se objeví v červnu

Základní desky s novou paticí FM2 pro APU Trinity se objeví v červnu

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

10. 3. 2012 06:00 5

Nová základní desky s novou paticí se objeví v červnu, o měsíc později i samotné procesory. Mimo nové patice budou vybavené i novým čipsetem AMD A85.

Reklama

AMD uvede novou generaci APU jednotek s názvem Trinity v polovině roku 2012. Nové procesory budou mimo nové architektury používat i novou patici s označením FM2. Trinity je APU jednotka (grafické jádro integrované do architektury procesoru na jediném kousku křemíku) nahrazující úspěšné Llano. Procesory Trinity budou mít novou architekturu jak v procesorové části, tak i té grafické. Grafické jádro vychází z VLIW4 architektury použité u Radeonů HD 6000. Oproti předchůdci má však grafika méně výpočetních jednotek, avšak narostla frekvence.

Základní desky s novou paticí FM2 pro APU Trinity se objeví v červnu
i Zdroj: PCTuning.cz

V oblasti procesoru se zakládá na architektuře Piledriver, což je upravený Bulldozer. Zde zůstal stejný počet celkových jader, ale přerozdělila se cache paměť L2. Té má 2 MB každý modul, který obsahuje dvě jádra. Celkově jsou v tomto procesory tedy dva moduly. Frekvence se opět navýšili a to na 3,8 a 3,6 GHz v základu a při Turbo režimu dokonce 4,2 GHz. To vše díky novému 32nm výrobnímu procesu. TDP nástupcům procesorů A8 a A6 zůstalo, tedy 100 W.

Základní desky s novou paticí FM2 pro APU Trinity se objeví v červnu
i Zdroj: PCTuning.cz

Novinkou bude také nová patice. Ta bude mít stejné označení jako předchůdce, ale číslovka bude značit druhou generaci. Základní desky s paticí FM2 by se měly na trh dostávat v červnu. Spolu s novou paticí bude na těchto deskách i nový čipset AMD A85. Jak si samotná jednotka poradí i se hrami jako je například DiRT 3 se můžete podívat na níže vloženém videu z výstavy CES 2012.

Zdroj: Nordic Hardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama