cebit-telefon-cat-b10-pro-chlapy
Novinka CeBIT: telefon CAT B10 pro chlapy

CeBIT: telefon CAT B10 pro chlapy

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

9. 3. 2012 11:45 1

Caterpillar je firma se zaměřením na těžkou techniku a známá je i u nás. Její žluté těžební stroje se zkratkou CAT zná asi každý, nově představený outdoorový telefon CAT B10 asi jen pár z vás.  

Reklama

CAT B10 není telefon se kterým byste dělali nějakou extra velkou parádu. Je určen do terénu a podle toho se i tváří. Na pohled vypadá dost industriálně a je to taky docela velká cihla. Každý kdo pracuje venku ví, že nejdůležitější u jeho telefonu je jak se vypořádá s vodou, případně s pády na zem. Stupeň krytí CAT B10 je IP-67, což v překladu znamená, že telefon můžete ponořit do vody na půl hodiny do hloubky jednoho metru. Dalším stupněm by bylo, pokud by šel telefon do vody ponořit nastálo.

CeBIT: telefon CAT B10 pro chlapy
i Zdroj: PCTuning.cz

Další důležitou věcí je displej. Ten je vyroben z tvrzeného skla, ale nejedná se o populární sklo od Corningu, ale tentokrát od Asahi, což je japonská firma spjatá s Mitsubishi. Jak velkou oplývá odolností oproti Gorilla Glass, mi bohužel není známo. Zobrazovací plocha telefonu je velká 3,2". To se mi zdá na pracovní telefon jako dostatečná velikost. Na obou stranách telefonu jsou také dva CCD čipy, ten zadní má velikost 5MPx.

V telefonu je osazen jedno jádrový procesor na taktu 800 MHz, který pohání Android 2.3.5. CAT B10 bude k dostání v květnu a to za cenu $500.

Zdroj: verge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama