cinska-fora-ukazuji-detaily-nove-geforce
Novinka Čínská fóra ukazují detaily nové GeForce

Čínská fóra ukazují detaily nové GeForce

Z. Obermaier

Z. Obermaier

2. 3. 2012 09:47 27

Čínská fóra ukazují detaily napájení GeForce na bázi architektury Kepler, také odhalují datum vydání

Reklama
Čínská fóra ukazují detaily nové GeForce
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak podotýká server TechPowerUp, kolem Kepleru a představení nové architektury se v posledních dnech strhla úplná horečka, Nvidia už brzy ukáže světu co tak dlouho tajila a vyvíjela. Podle zprávy (zdroj Expreview) na tom samém magazínu je totiž uvedení první karty s GK104 už 23.3 tedy za necelé tři týdny. Zdali je toto datum správné, zatím nevíme ale už brzy budeme mít jistotu. Zástupce naší redakce už po víkendu míří do slunné Kalifornie, kde příští týden Apple uvede nový iPad a Nvidia se účastní herní konference GDC 2012. Co která akce přinese a kvůli které tam primárně cestujeme, nechám tipovat vás v komentářích. Podívejme se ale na to hlavní, obrázek napájení jedné z karet s jádrem GK104. Někdo je přesvědčen o názvu GeForce GTX 670 Ti, zdroj tohoto obrázku (fórum Expreview) ale hovoří s jistotou o GeForce GTX 680. Už letmý pohled nám ukazuje něco dosud neviděného, a to podivné napájecí konektory. Karta je totiž připravena i na trojici 6-pin konektorů! Jeden je samostatný a dvojice je ve zvláštním slepenci nad sebou. Než se podíváme na fotografie, prozkoumejme ještě napájení. GeForce GTX 560 Ti má také dva 6-pin konektory a od pěti do sedmi napájecích fází pro GPU i paměti. Záleží na výrobci karty jak napájení udělal, referenční karta má čtyři fáze pro GPU a jednu pro paměti.

U novinky zřetelně vidíme pět fází pro GPU a dvě pro paměti. Jsou použité klasické PowerMOS mosfety. Obrázek nám dále odhaluje výstupy karty, vidíme dva DVI, jeden HDMI a jeden DP. Novinka podporuje zobrazení na třech (a více) monitorech zároveň, konečně tedy výrobce eliminuje jednu ze zásadních nevýhod současných karet GeForce. Dále vidíme dva SLI konektory, zde připomínám, že GeForce GTX 560 Ti jako mainstream má pouze jeden, dva jsou vždy výsadou High-endu. Podívejme se konečně na napájecí konektory:

Čínská fóra ukazují detaily nové GeForce
i Zdroj: PCTuning.cz

Zde vidíme poprvé "poschoďový" duální napájecí konektor. Jde o dvakrát 6-pin, který je možné změnit na 8+6 pin, vidíme dva volné piny. Karta může mít maximální konfiguraci 8+6+6 tedy 375W (450W). Ve stávající konfiguraci je maximální příkon 75+75+75 (225W). Pokud budeme počítat s dvojnásobným výkonm PCI-E 3.0 je to až  300W. Pokud mají čínské zdroje kartu k dispozici, což tyto fotografie potvrzují, myslím, že nám ji opravdu brzy ukáží celou. Následujcíí dny budou opravdu hodně zajímavé.

Zdroje: TechPowerUp 1 2, Expreview 123

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama