zahalte-svuj-kinect
Novinka Zahalte svůj Kinect

Zahalte svůj Kinect

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

1. 3. 2012 07:30 4

Kinect je zařízení které umožňuje ovládat Xbox 360 jen pomocí vašeho těla a mluvených příkazů, aniž byste museli mít cokoliv dalšího v ruce a je tudíž velmi intuitivní. Má ale i stinnou stránku.

Reklama

 Kinect vtrhl na trh v roce 2010 jako uragán. Stal se nejprodávanějším elektronickým spotřebním zbožím a dostal se s tím dokonce i do Guinnessovy knihy rekordů. Prodalo se ho již přes 18 milionů kusů, a výroba nějakého atraktivního příslušenství je tak skvělým business plánem. To si uvědomila firma Catalyst Components, která vyrobila a začala nabízet Pritect, jakýsi návlek na Kinect. Ten je zajímavý hlavně tím, že je to obyčejný kus plastu, který stojí necelé tři stovky.

Zahalte svůj Kinect
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle Paula Harpera, vynálezce Pritectu, je zapnutý Kinect jako obří okno do vašeho domova. Společně s internetem ke kterému je Xbox připojený, se pak může jednat o potenciální hrozbu pro jeho uživatele. Ruku na srdce, kdo z vás by chtěl, aby ho nějaký hacker pozoroval večer při sledování filmů jen v trenýrkách. Pritect tedy primárně zamezuje zneužití kamery v Kinectu ke sledování vás samotných, když to opravdu nechcete.

Podle Dennise Durkina z Microsoftu je Kinect schopný zaznamenat data z vašeho obýváku kvůli lépe cílené inzerci. Například při sledování sportovní události Kinect umí rozpoznat jakému týmu fandíte pomocí toho, jaký dres na sebe obléknete. To je samozřejmě důležité pro obchodníky, kteří vám pak mohou nabídnout zboží, které si koupíte pravděpodobněji.

Zahalte svůj Kinect
i Zdroj: PCTuning.cz

Další funkcí je zkrátka jednoduchá mechanická ochrana před prachem, který se osazuje na všem, a tak i na jeho čočkách. Dále pak zakrývá LED a také infračervené čidlo. Co Pritect neblokuje, jsou hlasové příkazy a kalibrace.

Nepřehlédněte:
Nový hack Kinectu pozná, jaké zboží zákazníci nejčastěji nakupují
Kinect 2 bude umět odezírat ze rtů a pozná, jakou máte náladu
Kinect umí rozpoznat znakovou řeč [video]

Jak už jsem zmínil, Pritect (jen vymyšlení samotného názvu muselo zabrat měsíce!) se dá koupit za $15 třeba na Amazonu a vyrobili ho v USA. Tam totiž asi nemají lepící pásku, kterou používám na webkamery já :). Podle oficiálních stránek Catalyst Components se můžeme brzy těšit i na Pritect pro PS3.

Zdroj: techpowerup

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama