windows-8-jiz-dnes-ke-stazeni
Novinka Windows 8 již dnes ke stažení

Windows 8 již dnes ke stažení

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

29. 2. 2012 07:45 49

A naprosto zdarma! Jak již delší čas víme, dnešek je velkým dnem pro Microsoft, protože mezi zákazníky uvolní betu svého nového operačního systému.

Reklama

 V rámci World Mobile Conference dnes Microsoft představí svůj operační systém s názvem Windows 8. Tentokrát však nebudeme říkat wow, ale prosté díky. Beta W8 totiž bude dnes ke stažení a každý si ji tak bude moct vyzkoušet. Show Microsoftu bude probíhat mezi 3 a 5 hodinou odpoledne v Barceloně a jak se můžete sami přesvědčit, tak v naší české kotlině bude beta dostupná ve tři odpoledne. Odkaz na stažení odpoledne doplním i do této novinky, tak zůstaňte naladěni.

Windows 8 již dnes ke stažení
i Zdroj: PCTuning.cz

Windows 8 je pro Microsoft dost zlomový a to se netýká jenom loga, které se určitým způsobem vrací zpátky ke kořenům, ale třeba právě kvůli Windows store. Microsoft se totiž rozhodl vytvořit si vlastní distribuční síť aplikací.

Nepřehlédněte:
Zdarma: stáhněte si Windows 8 Developer Preview 
Úvaha: Microsoft to nemá lehké. Windows 8 moc kombinují
Aktualizace ve Windows 8 prý budou méně obtěžovat uživatele
Veřejná beta Windows 8 možná již v únoru
Hardwarové nároky Windows 8 jsou stejné, ne-li nižší než u Windows 7, tvrdí Microsoft
Windows 8 má mít ještě nižší nároky na operační paměť
Windows 8 budou obsahovat pokročilé zálohování dat History Vault

Objevily se zvěsti, že Windows 8 x86 se začne prodávat až na sklonku tohoto roku (Q4). To znamená, že Microsoft má před sebou ještě skoro celý rok na vyladění svého OS. Je to hodně nebo málo? Myslím, že moudřejší všichni budeme až si na svá PC Windows 8 nainstalujeme. Co se týče Windows ARM, určených pro tablety, tak ty vyjdou v plné verzi ještě o několik měsíců později, a to v Q2 2013. Přeloženo, v polovině příštího roku.

Update: Windows 8 consumer preview je už oficiálně ke stažení. Kliknutím na tento odkaz se vám spustí stahování 5 MB souboru který otestuje váš počítač, zjistí jestli je váš SW a HW kompatiblní, vybere tu správnou instalaci a také ji stáhne. Jednudušeji už to snad nejde. Pakliže jste ostřílení ajťáci a víte co děláte, můžete tady stahovat 64 bitové ISO, případně 32 bitové ISO. Systémové požadavky na Win 8 jsou řekl bych velmi malé, postačí 1 GHz procesor, 1GB (32 bit) případně 2GB (64 bit) operační paměti a DX 9 grafická karta. Je ale třeba mít na paměti, že se v žádném případě nejedná o finální verzi produktu. Nějaký HW může být nestabilní, stejně tak nemusí fungovat SW třetích stran. Konkrétně vám mohu sdělit, že antivirus od McAfee na Win8 zatím neběží. A hlavně, consumer preview instalujete na vlastní nebezpečí, takže nedoporučuji to provádět v práci ;).

Nejjistější je nainstalovat Windows 8 pomocí virtuálního PC. Odpadá pak především nutnost znovu instalovat dřívější OS po otestování osmiček.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama