arctic-mc101-male-hlinikove-htpc-s-apu-trinity-od-amd
Novinka Arctic MC101: Malé hliníkové HTPC s APU Trinity od AMD

Arctic MC101: Malé hliníkové HTPC s APU Trinity od AMD

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

20. 2. 2012 06:00

Malé HTPC bude obsahovat zbrusu novou APU Trinity od AMD se 4 procesorovými jádry a TDP 100 W. Mimo to zde bude i 1TB pevný disk případně i SSD. To vše v hliníkovém provedení.

Reklama

Arctic (dříve Arctic Cooling) je známý výrobce chladičů. V nabídce ale můžeme najít nejen to. Na trhu se objeví i HTPC, multimediální domácí počítač, MC101. Ten bude obsahovat platformu založenou na APU Trinity od AMD, které přijdou na trh v polovině roku. Mělo by se jedna o první HTPC s tímto procesorem. Přehrávač bude poměrně malinký, jeho rozměry budou 200 × 160 × 30 mm a materiálem použitým při výrobě se stal hliník s kartáčovanou povrchovou úpravou.

Arctic MC101: Malé hliníkové HTPC s APU Trinity od AMD
i Zdroj: PCTuning.cz
Arctic MC101: Malé hliníkové HTPC s APU Trinity od AMD
i Zdroj: PCTuning.cz

Na trhu budou celkem tři varianty, z nichž dvě mají různý procesor a poslední, MC101 Barebone, je jen bez pevných disků a operačního systému. MC101 je vybavený jednotkou APU Trinity A8 a grafikou Radeon HD7640G. Dále je v této verzi i 1TB pevný disk a celkem 4 GB operační paměti. Model MC101 Pro je vybaven silnějším procesorem Trinity A10 s grafikou Radeon HD7660G, 8 GB operační paměti, 1TB pevným diskem a 128GB SSD. Oba procesory mají 4 procesorová jádra s vylepšenou architekturou Piledriver a maximální TDP 100 W. Všechny varianty mají následně stejnou konektorovou a další výbavu. Sem patří například 2× USB 3.0, 4× USB 2.0, WiFi, multiformátová čtečka paměťových karet a TV tuner. Na zadní straně se ještě nachází HDMI výstup, optický zvukový výstup a gigabitový Ethernet. HTPC přijdou na trh někdy po vydání APU Trinity, pravděpodobně tedy ve 2. pololetí. Předinstalovaný operační systéme je Windows 7.

Zdroj: Nordic Hardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama