internetove-uloziste-google-drive-se-blizi-co-nova-sluzba-nabidne
Novinka Internetové úložiště Google Drive se blíží, co nová služba nabídne?

Internetové úložiště Google Drive se blíží, co nová služba nabídne?

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

14. 2. 2012 09:00 16

Dlouholetým spekulacím bude brzy konec, ke spuštění nového cloudového úložiště z dílen Google by mělo dojít během několika příštích týdnů. Bude dostupné i zdarma.

Reklama

O službě Google Drive se začalo hovořit již před několika lety. Mezi tím se na povrch nedostávalo mnoho informací o stavu vývoje a pravděpodobném dokončení první veřejně dostupné verze, což se nyní změnilo. Nejnovější zprávy hovoří o brzkém spuštění v řádu pouhých několika týdnů.

Co vlastně Drive nabídne? Bude se jednat o cloudové úložiště, jež bude velmi dobře propojené s produkty společnosti, jako jsou Google Docs a Google Music. V bezplatné verzi by se měla pohybovat velikost úložiště kolem 1 GB, což není zrovna mnoho oproti zaběhlému Dropboxu (zdarma 2 GB), nebo SkyDrive od Microsoftu s 25 GB zdarma. Čím ale bude Google Drive podle všeho vynikat je velmi příznivá cenová politika, díky níž má každý GB navíc vyjít na 25 centů ročně.

Internetové úložiště Google Drive se blíží, co nová služba nabídne?
i Zdroj: PCTuning.cz

Zajímavé by mohlo být propojení s operačním systémem Android, kam se nevinka nepochybně také dostane. Zde jsou již nějakou dobu funkce nahrání videa na YouTube, synchronizace obrázků s Picasou apod. takže by se jednalo o dobré doplňení nabízených služeb.

Zdroj: Physorg.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama