windows-8-v-edici-pro-procesory-arm-jiz-s-predinstalovanym-balikem-office
Novinka Windows 8 v edici pro procesory ARM již s předinstalovaným balíkem Office

Windows 8 v edici pro procesory ARM již s předinstalovaným balíkem Office

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

14. 2. 2012 06:00 14

Tento balík má běžné programy jako je Word, Excel, PowerPoint a OneNote. Všechny aplikace se navíc budou spouštět v rozvržení, jaké známe ze stolních počítačů. A co víc, bude zdarma.

Reklama

Nadcházející operační systém Windows 8, který bude dostupný také na mobilní platformě s procesory ARM, se krásně rozšiřuje a přibylo už pár aplikací, které budou standardní výbavou. Přes to, že hlavní obrazovkou v tabletové verzi systému Windows 8 bude Metro s dlaždicemi, stále zde bude i aplikace Desktop (Plocha), takže zde mohou být spouštěny programy, které nejsou stavěné pro rozvržení v Metru. ARM je ale jiná architektura a všechny aplikace se musí portovat. Dobrá zpráva je ale ta, že na tablety se nemusí vyvíjet jen aplikace v rozhraní Metro, ale i portovat současné programy.

Windows 8 v edici pro procesory ARM již s předinstalovaným balíkem Office
i Zdroj: PCTuning.cz

Novinkou přímo od Microsoftu je portování kancelářského balíku Office 15 pro architekturu ARM. Tento balík navíc bude již předinstalovaný. Nalezneme v něm běžné programy jako je Word, Excel, PowerPoint a OneNote ve stejném rozvržení, jako jej známe z běžných počítačů – budou se spouštět jako aplikace v prostředí Desktop. V ARM verzi systému také budou dostupné programy Mail, Calendar, Photo, Contacts a Storage, které bude zajišťovat cloudové spojení se službami typu SkyDrive. Windows 8 pro architekturu ARM zatím vypadají velice nadějně tak uvidíme, jak vše nakonec poběží.

Zdroj: Windows Valley

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama