fbi-steve-jobs-byl-posedly-moci-a-umel-ohybat-realitu
Apple Novinka FBI: Steve Jobs byl posedlý mocí a uměl ohýbat realitu

FBI: Steve Jobs byl posedlý mocí a uměl ohýbat realitu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

11. 2. 2012 11:40 13

Bývalý šéf společnosti Apple nebyl žádný svatoušek, vyplývá to z výpovědí blízkých osob a kolegů, které shromáždila FBI. O Jobse se vyšetřovatelé zajímali v roce 1991.

Reklama

Americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) koncem týdne odtajnil a zveřejnil obsah složky nedávno zesnulého generálního ředitele společnosti Apple, Steva Jobse.

Jobs byl FBI vyšetřován v roce 1991, kdy se uvažovalo o jeho zapojení v Prezidentském výboru pro export. Během několikaměsíčního shromažďování informací bylo vyslechnuto na tři desítky jeho přátel, kolegů ze zaměstnání a osob, kteří se pohybovali v jeho blízkosti. Obsáhlý protokol čítá 191 stran.

V dokumentu se lze například dočíst, že byl extrémně posedlý mocí, až někdy ztrácel smysl pro fair-play. Často se prý také uchyloval k překrucování pravdy, jen aby dosáhl svého. Jeho spolupracovníci pro jeho schopnost přesvědčit sebe a ostatní používali pojem „reality distortion field“ – „pole ohnuté reality“.

V mládí poté údajně zanedbával svou nemanželskou dceru a bral drogy, zejména marihuanu a LSD. V době vyšetřování už byl prý ale nejméně pět let čistý.

I přes výše napsané, ale vyšetřovatelé nakonec dospěli k závěru, že jde o vhodného kandidáta, kterému mu lze důvěřovat. Jobsovi se tak otevřela cesta do Poradního orgánu prezidenta George Bushe staršího, kde posléze také působil.

FBI: Steve Jobs byl posedlý mocí a uměl ohýbat realitu
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama