anonymous-hackli-e-mail-syrskeho-prezidenta-pouzival-heslo-12345
Novinka Anonymous „hackli“ e-mail Syrského prezidenta, používal heslo 12345

Anonymous „hackli“ e-mail Syrského prezidenta, používal heslo 12345

Mirek Kočí

Mirek Kočí

10. 2. 2012 13:45 11

Despota Bašár Asad je nejen pod silným tlakem mezinárodního společenství, ale také počítačových pirátů, kteří se v minulých dnech zhostili jeho elektronické korespondence.

Reklama

Příliš práce to ale hackerům nedalo. Stačilo totiž vyzkoušet v současnosti druhé nejpoužívanější heslo 12345. A protože stejnou, nebo podobnou, kombinaci čísel používala i většina zaměstnanců prezidentovi kanceláře, získali hackeři navrch přístup k dalším 77 účtům.

Prestižní ekonomický magazín Forbes s odvoláním na zprávy izraelského deníku Haaretz hlásí, že Anonymous zaútočili na servery v noci z neděle na pondělí, přičemž se jim podařilo získat několik set e-mailů.

Nepřehlédněte:

Anonymous hacknuli web ODS na protest proti smlouvě ACTA

Mezi nimi například i korespondenci mezi syrskou tiskovou atašé v OSN Šeherezádou Džafarí a mediálním poradcem Bouthainem Shaabanem, jak spolu konzultovali přípravy prezidentova rozhovoru se známou novinářkou Balbarou Walters ze stanice ABC. Té později Asad řekl: „My naše lidi nezabíjíme… žádná vláda na světě nezabíjí své vlastní lidi. Tohle dělají šílenci.“

Džafarí v jednom z e-mailů prý rovněž nabádala Asada, aby nepodceňoval význam sociálních služeb jako je Facebook a YouTube.

Skupina Anonymous se už v srpnu minulého roku nabourala do serverů syrského ministerstva obrany a jen o několik týdnů později zablokovala také několik prorežimních webů.

Anonymous „hackli“ e-mail Syrského prezidenta, používal heslo 12345
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama