anonymous-ziskali-seznam-clenu-ods-i-s-adresami
Novinka Anonymous získali seznam členů ODS i s adresami

Anonymous získali seznam členů ODS i s adresami

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 2. 2012 12:50 20

Skupina hackerů, pro kterou je symbolem maska Guye Fawkese, napadla web ODS kvůli mezinárodní smlouvě ACTA již minulý týden ve čtvrtek. Tehdy pozměnila výrazně obsah titulní stránky.

Reklama

Skupina Anonymous získala seznam členů Občanské demokratické strany. Soubor následně odeslala redakcím médií a připojila k němu výzvu českým politikům, aby odmítli mezinárodní smlouvu proti padělání (ACTA).

Nepřehlédněte:

Anonymous hacknuli web ODS na protest proti smlouvě ACTA

Hackeři hacknuli web největší vládní strany již minulý týden ve čtvrtek. Přímo na hlavní stranu webu umístili vyjádření odsuzující kontroverzní mezinárodní dohodu a připojili k němu i apel pro prezidenta republiky Václava Klause.

Uniklý seznam členů ODS čítá přesně 27 730 jmen. Kromě nich zahrnuje i celou řadu citlivých informací, jako adresu, e-mail, funkci ve straně nebo datum, kdy jednotliví členové do strany vstoupili.

ODS na unik osobních dat okamžitě reagovala. „Krádež některých osobních údajů členů ODS je daleko za hranou toho, pod čím si lze představit svobodné využívání internetu. Anonymous tímto krokem potvrzují, že jim nejde o seriózní diskusi, ale o nátlakové aktivity za hranicí zákona. Prosazování politických stanovisek podobným atakem na občany, kteří se svobodně sdružují v politické straně, nelze v demokratické společnosti akceptovat,“ uvedl na webu hlavní manažer strany Jan Kočí.

Podle něj ODS v souvislosti s ochranou práv duševního vlastnictví nikdy nepodporovala žádné návrhy, které by narušovaly osobní svobody občanů, například kontrolami laptopů na hranicích, omezováním přístupu k internetu či monitorováním a filtrováním dat klientů poskytovateli internetových služeb.

Polsko pozastavilo ratifikaci smlouvy ACTA

Česká republika se k mezinárodní dohodě připojila s dalšími 21 zeměmi Evropské unie na schůzce v Japonsku. Dohoda začne platit ale až tehdy, když ji ratifikuje parlament. A tomu chce skupina Anonymous zabránit.

Anonymous získali seznam členů ODS i s adresami
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama