sef-micron-technology-zahynul-pri-nehode-maleho-letadla
Novinka Šéf Micron Technology zahynul při nehodě malého letadla

Šéf Micron Technology zahynul při nehodě malého letadla

Mirek Kočí

Mirek Kočí

5. 2. 2012 10:15 7

Obchodování s akciemi Micronu na burze Nasdaq bylo po zprávě o Appletonově úmrtí pozastaveno. „Budeme ho hluboce postrádat,“ uvedl ředitel organizace Semiconductor Industry Association Brian Toohey.

Reklama

Generální ředitel amerického výrobce paměťových čipů Micron Steve Appleton zemřel ve věku 51 let při nehodě malého letadla v americkém státě Idaho, informovala o tom stanice CNN.

Appleton havaroval se svým jednomotorovým letadlem Lancair. Jeho stroj se z dosud neznámých příčin zřítil v 8:58 místního času mezi dvěma ranvejemi na letišti v městě Boise, ihned po nárazu do země začal hořet. Appleton byl v tu chvíli jediným člověkem na palubě.

„Nemohu potvrdit, zda k nehodě došlo při startu, přistání nebo během letu,“ řekla krátce po neštěstí mluvčí letiště. V tuto chvíli nejsou k dispozici žádné další podrobnosti a čeká se na závěry policejního vyšetřování.

Společnost Micron byla založena v říjnu roku 1978. V loňském žebříčku Fortune 500, který každoročně sestavuje a vydává prestižní časopis Fortune, se umístila na 287 pozici. Na plný úvazek dnes zaměstnává asi 20 000 zaměstnanců.

Steve Appleton získal v roce 2011 za přínos polovodičovému průmyslu cenu Roberta Nortona Noyceho.

Šéf Micron Technology zahynul při nehodě malého letadla
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama