a-data-ma-8gb-moduly-ddr3-pro-desktop-i-notebooky
Novinka A-Data má 8GB moduly DDR3 pro desktop i notebooky

A-Data má 8GB moduly DDR3 pro desktop i notebooky

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1. 2. 2012 10:00 3

Známý várobce vyslyšel nářky uživatelů lačnících po větším množstvím operační paměti uvedením nového osmigigabajtového modulu typu DDR3 DIMM a SO-DIMM.

Reklama

Operační paměti tchajwanského výrobce A-Data byly a jsou velice oblíbené hlavně díky svému dobrému poměru výkon/cena. Nejinak tomu bude zřejmě i u nového paměťového modulu s kapacitou 8 GB, který spadá do tzv. Premier Series a bude dostupný jak ve verzi pro desktop (DIMM – 204 pixů), tak i pro mobilní počítače/notebooky (SO-DIMM - 204 pinů).

Moduly pracují s napětím 1,5 V, pracují na frekvenci 1600 MHz a nevyžadují žádné chlazení. Časování bude pravděpodobně CL11, stejné jako u 4GB modulu, tedy alespoň u modulu pro desktop, který je dostupný již od října minulého roku. Zatím ale nebylo nic oficiálně potvrzeno. Dle specifikací poskytnou propustnost až 12,8 Gbps.

Výrobce dále ve zprávě poznamenal, že jsou v souladu se specifikacemi JEDEC a odpovídají standardům RoHS. Záruka je doživotní, tedy ji můžete uplatnit do pěti let po skončení jejich výroby a distribuce na trh. V prodeji se objeví již během několika následujících dnů. Naše e-shopy je ale zatím ve svých nabídkách neevidují.

A-Data má 8GB moduly DDR3 pro desktop i notebooky
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Guru3D

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama