owc-mercury-aura-pro-express-nove-480gb-ssd-pro-macbook-air
Apple Novinka OWC Mercury Aura Pro Express: Nové 480GB SSD pro Macbook Air

OWC Mercury Aura Pro Express: Nové 480GB SSD pro Macbook Air

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

31. 1. 2012 06:00

Novinka používá řadič SandForce s rozhraním SATA 6 Gb/s a nabízí kapacitu 480 GB. To už je slušná velikost, při které vám postačí i jeden disk. SSD je určené pro Macbook Air v 11” a 13” variantě.

Reklama

Společnost OWC včera na konferenci Macworld oznámila nový SSD disk pro počítače Macbook Air od společnosti Apple, konkrétně OWC Mercury Aura Pro Express 6G, který je nyní dostupný i v kapacitě 480 GB, což už je slušná velikost. Disky jsou určené pro modely s úhlopříčkou displeje 11 a 13 palců. Novinka je postavená na kvalitním řadiči SandForce a kvalitních NAND flash pamětích Tier 1.

OWC Mercury Aura Pro Express: Nové 480GB SSD pro Macbook Air
i Zdroj: PCTuning.cz

 

SSD v Macbook Air. Obrázek je pouze ilustrativní.

Nový model s kapacitou 480 GB dostal také novou verzi SATA rozhraní, které mu umožní přenášet data rychlostí 6 Gb/s. Všechny předchozí modely od 64 do 240 GB mají jen SATA 3 Gb/s. Nejvyšší model podle informací  výrobce dosahuje rychlosti přes 500 MB/s. Tento disk je nevržen speciálně pro použití s operačním systémem Mac OS a díky tomu se časem nezpomaluje. To vše díky dlouhému testování a simulacím, které výrobce provádí. Za to vše si ale OWC nechá pěkně zaplatit a to rovnou 22 500 Kč jenom za tento disk. Záruka na tento produkt je 3 roky.

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama