vyrobci-pameti-micron-a-elpida-hovori-o-spojeni-micron-jiz-koupil-podil
Novinka Výrobci pamětí Micron a Elpida hovoří o spojení, Micron již koupil podíl

Výrobci pamětí Micron a Elpida hovoří o spojení, Micron již koupil podíl

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

30. 1. 2012 09:00

Na trhu s paměťovými čipy panuje obrovská konkurence, kvůli níž ceny minulý rok výrazně klesaly. To je důvodem, proč menší hráči na trhu jednají o spojení a vytvoření obří firmy se silným postavením na trhu.

Reklama

První informace o možném spojení sil menších výrobců se objevili v průběhu minulého týdne. Jednalo se převážně o dohady, které však zněly logicky a jak se nakonec ukázalo, něco na tom všem opravdu bude.

Výrobci pamětí Micron a Elpida hovoří o spojení, Micron již koupil podíl
i Zdroj: PCTuning.cz

Micron, výrobce počítačových pamětí typu DRAM oznámil investici do svého dosavadního rivala, japonské společnosti Elpida. Ivestice v ceně 500 milionů dolarů bude znamenat nejen získání určitého podílu společnosti, ale zároveň získání silného partnera pro udržení konkurenceschopnosti. Většina výrobců DRAM se totiž dostala do problémů poté, co navyšovali výrobu tak dlouho, dokud nevyrobili přílišné množství čipů, pro které nebylo na trhu místo a cena šla výrazně dolů.

Účelem celého spojení je konkurovat výrobcům, jako je Samsung a Hynix Semiconductor, kteří ovládají velkou část tohoto trhu. Vše je stále ve fázi jednání, ale investice Micronu jen nasvědčuje touze po vytvoření velké společnosti schopné držet nemalou část trhu. Ke zmiňované dvojici by se měla později připojit i tchajwanská společnost Nanya Technology.

Zdroj: TechPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama