intel-koupi-patenty-a-dalsi-generaci-video-kodeku-od-tvurcu-realplayeru
Software Novinka Intel koupí patenty a další generaci video kodeků od tvůrců RealPlayeru

Intel koupí patenty a další generaci video kodeků od tvůrců RealPlayeru

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

27. 1. 2012 09:00 1

Obě společnosti současně potvrdili spolupráci na vývoji softwaru, kodeků a dalších podobných produktech. Investice do 190 patentů a 170 patentových přihlášek vyšla Intel na 120 milionů dolarů.

Reklama

RealNetworks potvrdila prodej velkého počtu patentů a navázání spolupráce s největším výrobcem polovodičů. Pro společnost stojící za známým přehrávačem RealPlayer, službami Helix pro streamování médií a GameHouse pro online hraní to znamená slušný výdělek do kasy na budoucí inovace a především pak zisk silného partnera, jakým Intel nepochybně je.

Intel koupí patenty a další generaci video kodeků od tvůrců RealPlayeru
i Zdroj: PCTuning.cz

Nákup v ceně 120 milionů dolarů (více než 2 miliardy korun) bude pro Intel znamenat zisk důležitých patentů, které plánuje využít ve svých čipech a softwaru a zlepšit tím zážitek z přehrávání multimédií v nejrůznějších zařízeních. Hovoří se hlavně o smartphonech, tabletech a ultraboocích.

Kromě prodeje patentů a kodeků, podepsaly obě strany smlouvu o spolupráci na podpoře a vývoji další generace video kodeků a tomu podobných výrobků. "Těšíme se na spolupráci se společností Intel a na podporu vývoje nové generace video kodeků a rozšiřování naší spolupráce do nových produktů na trhu", řekl Thomas Nielsen, generální ředitel společnosti RealNetworks. RealNetworks nepředpokládá, že prodej bude mít významný vliv na ostatní směry jejího podnikání.

Zdroj: TechPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama