windows-8-dostal-podporu-pohybovych-a-svetelnych-senzoru-video
Novinka Windows 8 dostal podporu pohybových a světelných senzorů [video]

Windows 8 dostal podporu pohybových a světelných senzorů [video]

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

26. 1. 2012 09:00 4

Chystaný operační systém Microsoftu zavítá i na mobilní zařízení, se kterými jejich majitelé rádi otáčí. Nyní vývojáři oznámili přidání dalších funkcí v podobě podpory akcelerometru, gyroskopu a světelného čidla.

Reklama

Vývojáří pilně pracují na nenovější verzi operačního systému Microsoft Windows. Osmá verze má být revoluční v tom ohledu, že se chystá propojit svět desktopu a mobilní segment. Nová Windows tedy poběží na běžných PC jako doposud, ale vedle toho i např. tabletech s procesory ARM.

Windows 8 dostal podporu pohybových a světelných senzorů [video]
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak se blíží vydání první veřejné betaverze, stále častěji slýcháme o přidávání nových funkcí a jinak tomu není ani v tomto případě. Microsoft se snaží systém co nejlépe vyladit a doplnit o standardní funkce, jako je otáčení obsahu obrazovky v závislosti na poloze zařízení a změna jasu podle okolního světla.

Ani v systému s rozhraním Metro tyto základní funkce chybět nebudou a vývojářský tým pracující na Windows 8 oznámi integrovanou podporu pro gyroskopy, akcelerometry, magnetometr a čidla okolního světla. Vývojáři budou moci využít i více snímačů najednou, pro lepší přesnost. Jedná se sice o banální funkce, ale jsou nutné pro kompletní dokončení a konkurenceschopnost chystaného OS.

Nepřehlédněte:

Zdroj: MSDN

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama