microsoft-prodali-jsme-525-milionu-licenci-windows-7
Novinka Microsoft: Prodali jsme 525 milionů licencí Windows 7

Microsoft: Prodali jsme 525 milionů licencí Windows 7

Mirek Kočí

Mirek Kočí

23. 1. 2012 14:00 10

O Windows 7 se právem hovoří jako o nejrychleji prodávajících se Windows v historii Microsoftu. S prodanými licencemi souvisí i tržní podíl tohoto systému, který dlouhodobě stále roste.

Reklama

Microsoft odhalil čísla prodejnosti svého stěžejního produktu, kterým je operační systém Windows 7. Do prodeje ho uvedl již v říjnu 2009 a od té doby se jeho tržní podíl stále navyšuje. V minulých dnech počet prodaných kopií Windows 7 přesáhl hranice 525 milionů, informuje o tom server The Verge.

Počet prodaných kopií nebo chcete-li licencí ale neznamená, že 525 milionů lidí Windows 7 opravdu používá. Microsoft do celkového čísla počítá také všechny licence, které poskytl svým partnerům, tj. výrobcům počítačů.

Když se na celkové číslo podíváme z trochu jiného úhlu, zjistíme, že se prodalo více licencí Windows 7, než se za stejné období prodalo zařízení s iOS/Androidem a počítačů Mac dohromady.

Co se týče nejbližší budoucnosti, na konci února bychom se měli dočkat uvolnění betaverze Windows 8, které v mobilních zařízeních vsadí na neokoukané rozhraní Metro známé z platformy Windows Phone 7 a cloudové služby.

Microsoft: Prodali jsme 525 milionů licencí Windows 7
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: The Verge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama