zte-plati-microsoftu-az-30-dolaru-za-licenci-na-windows-phone-7
Novinka ZTE platí Microsoftu až 30 dolarů za licenci na Windows Phone 7

ZTE platí Microsoftu až 30 dolarů za licenci na Windows Phone 7

Mirek Kočí

Mirek Kočí

21. 1. 2012 12:20 30

Od čínského výrobce inkasuje za každý telefon s okenatým systémem částku mezi 23-30 dolary, což je podstatně více, než kolik si účtoval za Windows Mobile.

Reklama

Microsoft skrze patentové licence ovládá prakticky většinu výrobců smartphonů s Androidem. Výpalné už bere i od LG Electronics, dohoda byla uzavřena minulý týden.

Nepřehlédněte:

Microsoft získal další oběť na poplatky za Android

V tomto ohledu objevilo vedení v Redmondu skutečnou zlatou žílu, ale kolik mu jednotlivý výrobci platí, není známo. Přesné částky znají pouze zúčastněné strany, které o nich veřejnost neinformují.

Firma vydělává mimo jiné i na prodeji licencí svého mobilního systému Windows Phone 7, který je zatím stranou zájmu uživatelů, ale co není dnes, může být v následujících měsících a letech.

Santiago Sierra, manažer britské pobočky čínského ZTE, si při představení modelu Tania posteskl nad cenou, za kterou jeho firma nakupuje licence okenatého systému. Microsoft si prý účtuje částku mezi 23-30 dolary, tedy 454-592 korunami. Za jednu licenci Windows Mobile po výrobcích dříve vyžadoval 8-15 dolarů.

Operační systém Windows Phone 7 byl uveden oficiálně v říjnu roku 2010. Pro jeho odlišnost a zjednodušené rozhraní, které tvoří „živé“ dlaždice, si zatím příliš uživatelů nezískal.

Microsoftu by v tomto ohledu mělo prospět uzavření strategické dohody s Nokií. Prvními plody spolupráce jsou nedávno uvedené modely Lumia 710 a 800. Na americkém trhu se v příštích měsících objeví Lumia 900, o které jsme psali podrobněji zde.

ZTE platí Microsoftu až 30 dolarů za licenci na Windows Phone 7
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: trustedreviews

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama