spoluzakladatel-yahoo-jerry-yang-ustoupil-akcionarum-a-rezignoval
Internet Novinka Spoluzakladatel Yahoo! Jerry Yang ustoupil akcionářům a rezignoval

Spoluzakladatel Yahoo! Jerry Yang ustoupil akcionářům a rezignoval

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 1. 2012 14:15

Yang odstoupil zároveň z představenstev asijských dceřiných společností Alibaba Group a Yahoo Japan. Akcie firmy po oznámení rezignace reagovaly růstem o téměř 4 procenta.

Reklama

Spoluzakladatel internetového portálu Yahoo! Jerry Yang rezignoval v noci na dnešek na své všechny funkce a po sedmnácti letech opustil firmu. Informuje o tom server Reuters.

Jeho rezignace je ústupkem tlaku akcionářů, kteří mu dlouhodobě vyčítali, že jeho vize firmu přivedly do potíží. Asi nejvíce si je znepřátelil tím, že v roce 2008 odmítl nabídku na převzetí od společnosti Microsoft v hodnotě 47,5 miliardy dolarů.

Nepřehlédněte:

Yahoo! odvolalo ředitelku Carol Bartz, padáka dostala po telefonu

Yangův odchod pomohl do čela společnosti Scottu Thompsonovi, který by měl firmu stabilizovat a provést takové změny, aby mohla v budoucnu držet krok s konkurencí, tedy Facebookem a Googlem. Jde již o čtvrtou výměnu na postu generálního ředitele za posledních pět let.

„Nastal okamžik, abych sledoval své zájmy i vně společnost,“ napsal třiačtyřicetiletý Yang. „Jsem nadšený ze jmenování Scotta Thompsona do funkce generálního ředitele a zároveň i přesvědčený o tom, že on s celým jeho týmem jsou pro Yahoo! tou správnou budoucností“.

V září minulého roku byla z vedení firmy odvolána Carol Barts, která poté ve svém prohlášení uvedla, že se o něm dozvěděla po telefonu.

Spoluzakladatel Yahoo! Jerry Yang ustoupil akcionářům a rezignoval
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama