iphone-zaznamenal-rekordni-prodeje-dotahuje-android
Apple Novinka iPhone zaznamenal rekordní prodeje, dotahuje Android

iPhone zaznamenal rekordní prodeje, dotahuje Android

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 1. 2012 13:00 23

Apple zaznamenal na americké půdě v uplynulých třech mesících rekordní prodeje iPhonu a iOS začíná dotírat na Android, vyplývá to ze statistik agentury Nielsen.

Reklama

Uživatelé nehledí na aktuální patentové spory a nakupují chytrá mobilní zařízení jako diví. Jejich počet v oběhu závratně roste, a to hlavně díky Androidu, který se prosazuje nejvíce v segmentu levnějších modelů, jejichž cena se pohybuje maximálně v řádu tisíců.

Nepřehlédněte:

Apple znovu žaluje Samsung v Německu, kvůli smartphonům

Ve Spojených státech patří nyní smartphonům s Androidem 46 procent trhu. Pokud bychom se zaměřili na data z posledních tří měsíců, 47 procent uživatelů si při nákupu nového telefonu vybralo právě operační systém od Googlu.

Velmi výrazně si svou pozici v posledním období vylepšila platforma iOS. Ve statistikách za ním zaostala jen nepatrně a uzmula 45 procent. Nárůst o takřka dvacet procent oproti říjnu je důsledkem zahájení prodeje nejnovějšího modelu 4S. Po něm sáhlo téměř 57 procent uživatelů.

Amazon, Microsoft a Nokia zvažují nákup výrobce telefonů BlackBerry

Třetí je s výraznou ztrátou společnost Research In Motion (RIM), která prodává přístroje Blackberry. Získala pouze 4,5 procenta nových zákazníků. Protože se jí nedaří zastavit výrazný propad popularity a její finanční výsledky jsou měsíc od měsíce horší, asi vše opravdu směřuje k tomu, že bude v průběhu roku odkoupena některým z větších hráčů na trhu.

iPhone zaznamenal rekordní prodeje, dotahuje Android
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Nielsen

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama