ultrabooky-se-na-trhu-zatim-neprosazuji-acer-veri-v-obrat-k-lepsimu
Novinka Ultrabooky se na trhu zatím neprosazují. Acer věří v obrat k lepšímu

Ultrabooky se na trhu zatím neprosazují. Acer věří v obrat k lepšímu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 1. 2012 10:15 11

Vysoce postavený zaměstnanec tchajwanské firmy věří, že již letos bude až 30 procent všech prodaných přenosných počítačů spadat do kategorie ultrabooků, tedy lehkých, tenkých a relativně výkonných notebooků.

Reklama

Dění kolem ultrabooků začíná silně připomínat nafouklou bublinu. Intel a další výrobci přišli s ambiciózním plánem, když chtěli vytvořit pořádnou konkurenci pro MacBook Air, ale zatím jsou od svého záměru velmi daleko. Problémem jsou hlavně vysoké ceny prvních modelů. V České republice se jejich cena pohybuje kolem 20 000 až 25 000 Kč.

Analytici ve svých pesimistických výhledech navíc uvádějí, že zájem zákazníků může zůstat nízký i v příštích letech. Opačného názoru je kromě zástupců Intelu také předseda představenstva Aceru, JT Wang, který je přesvědčen o tom, že již letos bude spadat 25-30 procent prodaných přenosných počítačů do kategorie ultrabooků.

Acer dosud prodal podle všeho 250-300 tisíc kusů, což není mnoho. Navzdory chladnějšímu přijetí ultrabooků na evropském trhu a v zámoří, ale firma očekává, že významným hybatelem růstu pro novou platformu budou rychle se rozvíjející trhy, kam spadají Brazílie, Filipíny, Thajsko a země jihovýchodní Asie.

Ultrabooky se na trhu zatím neprosazují. Acer věří v obrat k lepšímu
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama