apple-znovu-zaluje-samsung-v-nemecku-kvuli-smartphonum
Apple Novinka Apple znovu žaluje Samsung v Německu, kvůli smartphonům

Apple znovu žaluje Samsung v Německu, kvůli smartphonům

Mirek Kočí

Mirek Kočí

18. 1. 2012 13:30 22

Apple je přesvědčen o tom, že Samsung u některých svých chytrých mobilů, mimo jiné i u modelu Galaxy S II, okopíroval design populárního iPhonu. Žalobu na něj podal u soudu v Düsseldorfu.

Reklama

Americká společnost Apple se znovu obrátila na německé soudy s žádostí, aby pozastavily prodej smartphonů a tabletů výrobce Samsung. Informuje o tom ve svém aktuálním zpravodajství agentura Bloomberg.

V první žalobě podané u regionálního soudu v německém Düsseldorfu se Apple domáhá vydání předběžného opatření, které by zakazovalo prodej celkem deseti smartphonů korejského konkurenta. Žalující strana tvrdá na tom, že Samsung porušuje její průmyslové vzory. Ve zkratce, že okopíroval vzhled telefonu iPhone.

Nepřehlédněte:

Samsung zvrátil rozhodnutí soudu v Austrálli. Může zde prodávat Galaxy Tab 10.1

V desítce smartphonů najdeme mimo jiné i úspěšný model Galaxy S II. Nezávazně na této žalobě se Apple domáhá i pozastavení prodeje pěti tabletů ze série Galaxy Tab. Soud bude v této věci zasedat 28. srpna. Jde o pokračování vleklého soudního sporu, jenž se týkal hlavně modelu 10.1, u kterého Apple dosáhl nakonec změny jeho původního designu.

Celý spor skončil tím, že Samsung uvedl na evropské trhy mírně modifikovaný model s přídomkem „N“, který má mohutnější a vizuálně zřetelnější rámeček. Nejviditelnější změnou je stříbrný lem, který tvoří hrany tabletu. 

Nezměněny zůstaly hlavní parametry v čele s velkým desetipalcovým WXGA displejem s rozlišením 1280 × 800 pixelů a dvoujádrovým procesorem.

Ale také jeho prodej chce Apple zarazit. Definitivní rozhodnutí padne u soudu 31. ledna.

Apple znovu žaluje Samsung v Německu, kvůli smartphonům
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Bloomberg

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama