konkurence-pro-ultrabooky-ultrathin-od-amd-bude-o-20-levnejsi
Novinka Konkurence pro Ultrabooky: Ultrathin od AMD bude o 20 % levnější

Konkurence pro Ultrabooky: Ultrathin od AMD bude o 20 % levnější

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

18. 1. 2012 09:00 17

Tenké a výkonné notebooky zákazníky zajímají, ale pro většinu z nich je překážkou vysoká cena. To by mohl vyřešit příchod konkurenční platfromy od AMD s příští generací APU Trinity, která nabídne srovnatelný výkon za nižší cenu.

Reklama

Přestože si spousta lidí myslí, že "Ultrabook" je univerzální výraz pro všechny výkonné a extrémně tenké notebooky, není tomu úplně přesně tak. Tenké a výkonné sice jsou, ale je tu jeden důležitý faktor - musí splňovat specifikaci Intelu, který vlastní tuto ochranou značku a tudíž může obsahovat pouze jeho procesory.

Konkurence pro Ultrabooky: Ultrathin od AMD bude o 20 % levnější
i Zdroj: PCTuning.cz

Největší konkurence v podobě splečnosti AMD se na vlně tenkých notebooků chce svézt také a přípravy její vlastní specifikace vrcholí. Zařízení budou spadat do kategorie s názvem "Ultrathin" a inspirace konkurenčními Ultrabooky je zde zřejmá. Ultratenká zařízení splňující specifikaci AMD bude pohánět příští generace APU s označením "Trinity".

Konkurence pro Ultrabooky: Ultrathin od AMD bude o 20 % levnější
i Zdroj: PCTuning.cz

Ultrathin zařízení by měla nabídnout srovnatelný výkon jako Ultrabooky a především pak vyšší grafický výkon s finální cenou až o 20 % nižší. To by ve výsledku znamenalo rozdíl 100 - 200 dolarů u srovnatelných modelů lišících se použitou platformou. Vstup konkurence na trh ultratenkými přenosnými notebooky by mohl rozpoutat zajímavou cenovou válku, ve které bude k našemu potěšení vítězem koncový zákazník.

Zdroj: TechPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama