ces-ericsson-demonstroval-prenos-dat-pomoci-lidskeho-tela-video
Novinka CES: Ericsson demonstroval přenos dat pomocí lidského těla [video]

CES: Ericsson demonstroval přenos dat pomocí lidského těla [video]

Mirek Kočí

Mirek Kočí

17. 1. 2012 14:00 7

Představte si digitální výměnu vizitek podáním ruky, nebo přenos videa natočeného pomocí smartphonu do televizoru pouhým dotykem set-top-boxu.

Reklama

K nejzajímavějším tiskovým konferencím na veletrhu CES patřila bezesporu ta společnosti Ericsson. Ta zde demonstrovala jednu z technologií budoucnosti, která využívá pro přenos dat (hudby a fotografií) mezi jednotlivými zařízeními lidské tělo.

V praxi ji během tiskové konference předvedl generální ředitel Hans Vestberg. Jednu ruku položil na smartphone a druhou se dotkl přijímače připojeného k televizoru, prakticky okamžitě se skrze jeho tělo přenesla na obrazovku fotografie.

CES: Ericsson demonstroval přenos dat pomocí lidského těla [video]
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle Ericssonu je tato technologie postavena na tzv. „kapacitní vazbě“ a umožňuje přenos dat rychlostí až 6 Mbps. Ve druhé, obsáhlejší, ukázce, byly k vidění dvě zařízení, vysílač a přijímač. K jednomu byl připojen zdroj hudby, k druhému reproduktory.

U obou se poté nacházela malá kovová destička. Když na ně dotyčný přiložil své ruce, začala se přehrávat hudba. Pokud se ale jedné z nich přestal dotýkat, spojení se přerušilo a hudba přestala hrát.

Zdroj: Gizmodo

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama