intel-chce-proniknout-do-telefonu-a-tabletu-oznamil-spolupraci-s-motorolou
Novinka Intel chce proniknout do telefonů a tabletů. Oznámil spolupráci s Motorolou

Intel chce proniknout do telefonů a tabletů. Oznámil spolupráci s Motorolou

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 1. 2012 13:45 4

Motorola začne prodávat první smartphony ještě letos. Ty budou využívat procesoru Medfield a fungovat na mobilní platformě Android.

Reklama

Společnosti Intel a Motorola Mobility, kterou nyní vlastní Google, oznámily uzavření strategické dohody, podle které se na trh v druhé polovině roku dostanou nové mobilní telefony, v nichž bude pracovat SoC Medfield. Informuje o tom server BBC.

Nepřehlédněte:

Intel míří do smartphonů s Androidem. První vzorky mají údajně vysoký výkon

Medfield je vyráběný 32nanometrovou technologií a kromě smartphonů se objeví časem také v tabletech a dalších zařízeních. Intel vidí ve spolupráci se společnostmi Motorola a Lenovo šanci, jak proniknout na nové, lukrativní, trhy. Zkoušel to již před dvěma lety, ale telefon LG W990 u uživatelů neuspěl.

„Na světě má 5 miliard lidí mobilní telefon, ale pouze 800 milionů z nich vlastní smartphone, a to je pro nás velká výzva. To chceme změnit,“ napsal ve zprávě.

Nedávno poté ukázal výkon svého SoC vybraným partnerům a nekriticky uvedl, že výkon raného prototypu by se dal přirovnat k dnešní špičce, kterou tvoří iPhone 4S a modely s Androidem Galaxy Note a Galaxy S2.

Smartphony postavené na Mefieldu poběží na Androidu, nejrozšířenější mobilní platformě současnosti. Intel nadále pracuje na optimalizaci samotného čipu, jeho spotřeba je prý stále příliš vysoká.

Intel chce proniknout do telefonů a tabletů. Oznámil spolupráci s Motorolou
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama