ces-intel-zahajil-dodavky-22nm-procesoru-ivy-bridge
Novinka CES: Intel zahájil dodávky 22nm procesorů Ivy Bridge

CES: Intel zahájil dodávky 22nm procesorů Ivy Bridge

Mirek Kočí

Mirek Kočí

12. 1. 2012 10:45 11

První procesory s jádry Ivy Bridge se začnou prodávat s největší pravděpodobností v průběhu dubna. Oproti současným 32nm čipům přinesou zase o něco vyšší výkon a také nižší spotřebu.

Reklama

V průběhu konference na veletrhu CES 2012 generální ředitel Intelu, Paul Otellini, oznámil, že nové 22nm procesory s jádry Ivy Bridge opouštějí v těchto dnech výrobní závody a míří k dodavatelům a distributorům. Informuje o tom německý server ComputerBase.

V prodeji by se nové čipy měly objevit v průběhu dubna, dřívější termín je nepravděpodobný, protože od spuštění prvních dodávek do komerčního prodeje to obvykle trvá deset týdnů

To by se ostatně shodovalo s nedávnými informacemi tchajwanských novin Digitimes, které uváděly, že Intel uvede novou generaci čipů 8. dubna. Má se prý jednat o sedmnáct desktopových a osm procesorů do notebooků. V desktopu bychom se například měli dočkat Core i7-3770K, 3770, 3770S, 3770T nebo Core i5-3570 a 3550.

Nepřehlédněte:

Intel uvede 22nm procesory Ivy Bridge 8. dubna, tvrdí tchajwanské noviny Digitimes

Intel se v těchto dnech ocitl pod vlnou kritiky poté, co vyšlo najevo, že v průběhu prezentace, na které demonstroval grafické možnosti nové platformy, namísto živého hraní přehrával pouze video.

Mooly Eden, v ten okamžik hlavní řečník na podiu, se sice tvářil, jako že hraje hru F1 spuštěnou na ultrabooku, který měl před sebou a volantem točil opravdu celkem věrohodně, ale bystří novináři si všimli, že obsah na obrazovce je ve skutečnosti přehráván přes VLC Media Player.

Zdroj: CB

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama