ces-microsoft-naposledy-zavital-na-veletrh-mluvilo-se-hlavne-o-rozhrani-metro
Novinka CES: Microsoft naposledy zavítal na veletrh, mluvilo se hlavně o rozhraní Metro

CES: Microsoft naposledy zavítal na veletrh, mluvilo se hlavně o rozhraní Metro

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

11. 1. 2012 09:00 2

Steve Ballmer naposledy promluvil před publikem na veltrhu CES, kde společně s kolegy ukázal Windows 8 a shrnul nejdůležitější milníky z minulého roku.

Reklama

Veletrh CES (Consumer Electronics Show) je v plném proudu a zahajovací keynote se neujmul nikdo jiný, než sám Steve Ballmer. Současný ředitel Microsoftu se pochlubil plány své firmy a v zábavné přednášce zdůraznil především důležitost Windows a jeho rozšíření na všechna myslitelná zařízení. Řeč padla i na konzoli Xbox a pohybové ovládání Kinect.

CES: Microsoft naposledy zavítal na veletrh, mluvilo se hlavně o rozhraní Metro
i Zdroj: PCTuning.cz

Během očekávané přednášky bylo jasné, že tento rok zde Microsoft nic významného nepředstaví. Přestože nechyběla ukázka Windows 8 a jeho Metro UI, jednalo se spíše o shrnutí veřejně známých faktů. Metro je jednoduše téměř ve všech produktech, za kterými softwarová společnost stojí a v budoucnu se s ním budeme setkávat čím dál častěji. Najdeme ho v chytrých telefonech, chystaných Windows a nějakou dobu i na konzoli Xbox. Metro tedy podle slov samotného Ballmera není pro Microsoft pouhým "skinem", ale do budoucna jakýmsi grafickým standardem.

CES: Microsoft naposledy zavítal na veletrh, mluvilo se hlavně o rozhraní Metro
i Zdroj: PCTuning.cz

Tentokrát  se návštěvníci mohli podívat na mnohem vydařenější a celkově vylepšená zařízení s Windows 8, než jen prototypy jako minulý rok. Jak Microsoft opakovaně zmínil, Windows 8 jsou na naprosté většině počítačů a budoucí generace se díky podpoře architektury ARM podívá i na tablety. Mobilní segment je samozřejmě jednou z hlavních priorit firmy.

Za zmínku stojí i Xbox, jehož se prodalo za poslední rok slušných 18 milionů kusů a dnes se jedná o více než herní konzoli. Multimediální zařízení se díky spolupráci s News Corporation dočká dalšího obsahu a bude se snažit konkurovat chytrým zařízením od  Applu a Google. 

Oproti prvotním dohadům se Microsoft s veletrhem CES neloučí definitivně, ale opět se vrátí. Jisté je to, že minimálně příští rok tam nezavítá.

Zdroj: Microsoft

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama