iphone-slavi-pate-narozeniny
Internet Novinka iPhone slaví páté narozeniny

iPhone slaví páté narozeniny

Mirek Kočí

Mirek Kočí

9. 1. 2012 18:30 23

Někteří tvrdí, že za jeho uspěchem stojí promyšlený marketing a vidí v něm předraženou hračku, jiní jsou naopak přesvědčeni o tom, že je tím nejlepším a nejvyspělejším přístrojem.

Reklama

Je tomu na den přesně pět let, co na Macworld Conference & Expo předstoupil předseda představenstva Apple Inc. Steve Jobs před novináře, aby představil mobilní telefon iPhone.

Pokrokový přístroj v sobě spojoval multimediální přehrávač iPod, zařízení pro komunikaci s internetem a telefon. Od zbytku konkurenčních modelů s operační systémy Symbian a Windows Mobile se odlišoval velkým dotykovým displejem a způsobem, jakým jste ho ovládali. Jeho prodej koncovým uživatelům byl ve Spojených státech zahájen 29. června 2007. V České republice se nikdy oficiálně neprodával.

Jak to celé dopadlo už asi víte. Do posledního puntíku promyšlená detailní marketingová kampaň slavila úspěch a iPhone se díky ní stal hitem ještě dříve, než se vůbec začal prodávat.

První generace využívala procesor S5L8900 s frekvencí 400 MHz a grafický čip PowerVR MBX 3D. Telefon se prodával s 8 GB nebo 16 GB vnitřní paměti. Málokdo si dnes již vzpomene, že první tři měsíce byla k dostání i 4GB varianta.

V současné době je nejnovějším modelem iPhone 4S, který ačkoli byl krátce po svém představení pro mnoho uživatelů zklamáním, jde na dračku. Apple se již stihl pochlubit, že prodal za tři dny více než 4 miliony kusů.

Další bližší informace zveřejní 24. ledna, kdy se uskuteční konferenční hovor ke stavu hospodaření firmy za 4. čtvrtletí roku 2011.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama