dalsi-velky-utok-na-facebook-cerv-ramnit-jiz-ukradl-45-000-hesel
Novinka Další velký útok na Facebook. Červ Ramnit již ukradl 45 000 hesel

Další velký útok na Facebook. Červ Ramnit již ukradl 45 000 hesel

Mirek Kočí

Mirek Kočí

8. 1. 2012 10:45 19

Odborníci na bezpečnost doporučují: používejte antivirový software. Malware je vysoce agresivní, tudíž je velmi pravděpodobné, že počet napadených účtů dále narůstá.

Reklama

Na sociální službě Facebook se šíří nebezpečný malware, který již stihl ukrást 45 000 hesel a s nimi také přidružené e-mailové adresy. Většina obětí pochází z Velké Británie a Francie. Informuje o tom společnost Securlet, která se zabývá bezpečností na internetu.

Nepřehlédněte:

Facebook čelí nebezpečnému spamu. Anonymous útok vehementně popírají

Podle výrobce antivirových programů McAfee je červ pojmenovaný jako Ramnit velmi agresivní a schopný infikovat spustitelné soubory Windows a Microsoft Office.

Securlet ve zprávě uvádí: „Máme podezření, že útočníci používají ukradené údaje k přihlášení na Facebook, kde přenášejí škodlivé odkazy na „přátele“ původní oběti a tak malware šíří dál. A využívají rovněž skutečnosti, že lidé mají tendenci používat stejná hesla na různých webových službách (Gmail, Outlook a různé firemní sítě), takže pravděpodobně získali přístup i k nim“.

Ramnit o sobě dal poprvé vědět v dubnu 2010. V tu dobu šlo o celkem běžný malware, který dokázal krást cookies prohlížeče a přihlašovací údaje na FTP. Securlet se domnívá, že musel nedávno projít výraznou úpravou. Jeho tvůrci patrně využili kódu dalšího nebezpečného malwaru Zeus.

Jedinou obranou proti Ramnitovi je antivirový program, shodují se bezpečnostní experti. Pokud se vám jej nechce používat, je důrazně doporučována alespoň změna hesel k důležitým službám.

Sledujte PCTuning.cz na Facebooku a Google+ 

Další velký útok na Facebook. Červ Ramnit již ukradl 45 000 hesel
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Kitguru

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama