ipad-3-bude-v-prodeji-od-brezna-v-rijnu-apple-predstavi-ipad-4-tvrdi-digitimes
Apple Novinka iPad 3 bude v prodeji od března. V říjnu Apple představí iPad 4, tvrdí Digitimes

iPad 3 bude v prodeji od března. V říjnu Apple představí iPad 4, tvrdí Digitimes

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 1. 2012 11:45 18

Na trhu není ještě ani třetí generace, přesto dobře informované tchajwanské noviny přicházejí s informací, že Apple uvede letos také iPad 4.

Reklama

Zástupci Applu zatím informace o uvedení třetí generace svého tabletu na trh nijak nekomentovali. Ale předpokládá se, že bude představen oficiálně 24. února, tedy v den, kdy se narodil Steve Jobs.

Již koncem listopadu jsme vás informovali, že přední výrobci LC panelů – Samsung, LG a Sharp, dodali Applu milion displejů pro iPad 3. V prosinci se měly dodávky zvýšit na dva milióny.

Právě displej by měl být onou převratnou novinkou. První a druhá generace nabízí 9,7palcový displej s rozlišením 1024 × 768 pixelů. Stejnou úhlopříčku by měla nabídnout i trojka, avšak s výrazně jemnějším rozlišením. To by mělo být 2048 × 1536 px. V zařízení se nově představí také čtyřjádrové SoC s označením A6, které bude použito v průběhu roku i u iPhonu 5.

Nepřehlédněte:

Menší iPad možná opravdu bude, navzdory přání Steva Jobse

Krátce po uvedení nového modelu se dá očekávat snížení ceny iPadu 2. V týdnu se na některých českých webech objevily spekulace, že nejlevnější 16GB WiFi verze by měla stát pouze 299 dolarů. Je to nesmysl. Ano, dá se předpokládat, že Apple opravdu bude zlevňovat, ale spíše na cenu 399 dolarů. Níže nepůjde.

A aby spekulací nebylo málo, včera tchajwanské noviny Digitimes informovali o tom, že ještě letos bude uveden i iPad 4. Odvolávají se jako obvykle na zdroje blízké dodavatelům komponent.

Podle nich má být iPad 4 představen v říjnu. Ve stejnou dobu Microsoft uvede Windows 8 a Intel představí mobilní platformu Clover Trail-W, která je určená výkonným tabletům s tímto systémem.

iPad 3 bude v prodeji od března. V říjnu Apple představí iPad 4, tvrdí Digitimes
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Digitimes

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama