spatne-financni-vysledky-htc-zisk-poklesl-o-25-procent
Novinka Špatné finanční výsledky HTC. Zisk poklesl o 25 procent

Špatné finanční výsledky HTC. Zisk poklesl o 25 procent

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 1. 2012 13:15 33

Firmě se nedáří v posledních měsících konkurovat ostatním výrobcům telefonů s Androidem a důsledkem toho padá dlouhodobě i cena jejích akcií, za uplynulý rok dokonce o 42 procent.

Reklama

Tchajwanský výrobce smartphonů zveřejnil finanční výsledky za 4. čtvrtletí roku 2011. V něm zaznamenal pokles čistého zisku o 25,5 procenta na 11,02 miliardy tchajwanských dolarů (366 mil. amerických dolarů).

Výsledky zůstaly daleko za očekáváním analytiků, kteří predikovali zisk 13,33 mld. tchajwanských dolarů. Jde vůbec o první pokles čistého zisku za poslední dva roky.

Firmě se nedaří v posledních měsících konkurovat ostatním výrobcům telefonů s Androidem, což dokládá i strmý pád ceny akcií, která za necelý rok poklesla o 42 procent.

Hůře si v mobilním byznysu vedl pouze kanadský Research In Motion, výrobce telefonů Blackberry, který letos patrně přejde pod křídla některého z větších hráčů na trhu. Spekuluje se hlavně o Microsoftu a Amazonu.

V posledních dnech se v našich e-shopech prodává za velmi nízkou cenu model 3D Evo, jehož největším tahákem je displej, který umí zobrazit trojrozměrný efekt, aniž byste museli používat speciální brýle. Za zmínku stojí i rychlý dvoujádrový procesor. Telefon se dá zakoupit za necelých 7000 Kč s DPH.

Špatné finanční výsledky HTC. Zisk poklesl o 25 procent
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama