quanta-zaluje-amd-kvuli-vadnym-cipum-a-pro-podvod
Novinka Quanta žaluje AMD, kvůli vadným čipům a pro podvod

Quanta žaluje AMD, kvůli vadným čipům a pro podvod

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 1. 2012 11:15 6

Výrobce notebooků žaluje AMD kvůli údajně vadným čipsetům RS600ME, kvůli nimž začaly notebooky NEC, ve kterých byly použity, odcházet ve velkém.

Reklama

Jeden z největších ODM (Original Design Manufacturer) výrobců počítačů, Quanta Computer, který vyrábí ve svých továrnách především notebooky pro Acer, Dell nebo HP, zažaloval AMD kvůli údajné dodávce vadných čipsetů. Informovala o tom agentura Bloomberg.

Předmětem soudního sporu jsou čipsety RS600ME určené procesorům Intel, které byly použity v notebocích pro NEC. Na trhu jsou od roku 2006, kdy je začala prodávat společnost ATI.

Quanta Computer v žalobě uvádí, že dodané čipy neměly očekávanou odolnost proti teplu uvedenou ve specifikacích. Kalifornský výrobce je mimo jiné žalován kvůli zkreslování informací a pro podvod.

AMD v jedné z prvních reakcí pro Bloomberg uvedlo, že žaloba je neopodstatněná. Podle něj tyto čipy používali i jiní výrobci a u nich k žádným problémům nedošlo. Je možné, že Quanta u problémového notebooku podscenila chlazení a když je problém na světě, snaží se ho hodit na hlavu AMD. Ale nepředbíhejme, o viníkovi rozhodne v dalších týdnech soud v kalifornském San Jose.

V roce 2008 čelila podobným žalobám také společnost nVidia. Důvodem byly její mobilní grafiky, které začaly umírat poněkud vyšším tempem, než by kdokoli očekával. Na výrobu čipů byly tehdy použity materiály, které nesplňovaly potřebné podmínky a při prudké změně teplot tehdy docházelo k jejich poškození.

Quanta žaluje AMD, kvůli vadným čipům a pro podvod
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Bloomberg CNet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama