logitech-cube-zapomente-na-klasicke-mysi-nastupuji-dotykove-kostky
Novinka Logitech Cube: Zapomeňte na klasické myši, nastupují dotykové kostky

Logitech Cube: Zapomeňte na klasické myši, nastupují dotykové kostky

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

6. 1. 2012 06:00 4

A opravdu. Logitech přišel s unikátní myší, která ji rozhodně nepřipomíná. Spíše nějakou chytrou krabičku nebo třeba luxusnější nabíječku pro nějaké zařízení. Kdo by čekal, že je to myš?

Reklama

Občas někdo přijde se zajímavým nápadem, ale někdy jsou novinky také velice podivné a na první pohled nepraktické. Na poli myší začal dodávat tyto periferie, které měly navíc na vrchní straně dotykovou vrstvu, Apple. Přidalo se i pár dalších výrobců, kteří vytvořili zajímavé myši pro práci. Tyto produkty myš vždy připomínaly hned na první pohled, Cube od Logitechu ovšem nikoliv. Však se podívejte sami, co byste si řekli, když byste poprvé uviděli takovýto kvádr?

Logitech Cube: Zapomeňte na klasické myši, nastupují dotykové kostky
i Zdroj: PCTuning.cz
Logitech Cube: Zapomeňte na klasické myši, nastupují dotykové kostky
i Zdroj: PCTuning.cz

Není to žádný externí disk ani multimediální centrum, ale skutečná a funkční počítačová myš. Logitech se vydal cestou velice zajímavého, ač možná nepraktického tvaru kvádr. Myš nemá žádná tlačítka a vše řeší dotyková vrstva. Ta obstarává jak tlačítka, tak i skrolování. Pohyb kurzoru po ploše počítače nám zajistí laserový senzor, který se nachází na spodní straně, stejně jako u běžných myší.

Myš lze použít také jako ovladač k prezentaci. V běžné poloze posouvá snímky prezentace vpřed, pokud ji otočíte vzhůru nohama, budete se zase vracet. Logitech Cube pracuje s bezdrátovou technologií na frekvenci 2,4 GHz a v počítači musíte mít zapojený miniaturní přijímač. Cena této svým vzhledem unikátní novinky bude 70 dolarů (1 700 Kč).

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama