internet-explorer-6-uz-skoro-nikdo-nepouziva-microsoft-oslavuje
Novinka Internet Explorer 6 už skoro nikdo nepoužívá. Microsoft oslavuje

Internet Explorer 6 už skoro nikdo nepoužívá. Microsoft oslavuje

Mirek Kočí

Mirek Kočí

5. 1. 2012 13:50 6

Na počítačích se drží dlouhých deset let, svůj tržní podíl v posledních letech ale výrazně ztrácí. V USA a České republice ho dnes používá už méně jak 1 procento uživatelů.

Reklama

Podle posledních statistik poklesl podíl Internet Exploreru 6 ve Spojených státech amerických pod hranici jednoho procenta. Celosvětově prohlížeč ale stále používá zhruba osm procent uživatelů. A to asi i proto, že je výchozím prohlížečem stále hojně rozšířeného operačního systému Windows XP, který byl uveden v roce 2001.

Nejvyšší tržní podíl drží zastaralý webový prohlížeč s řadou omezení v komunistické Čínské lidové republice, kde jej používá každý čtvrtý uživatel. Oblíbený je i v Japonsku. Naopak v České republice ho dnes nepoužívá ani jedno procento uživatelů.

Nepřehlédněte:

Čína dramaticky snížila počet webových stránek. Cenzoři nejspíše pracovali dlouho do noci

Microsoft nedávno oznámil, že letos spustí automatické aktualizace pro Internet Explorer na operačních systémech Windows XP, Vista a Windows 7. V průběhu ledna bude jeho nejnovější verze nabídnuta uživatelům v Brazílii a Austrálii, prostřednictvím Windows Update se poté dočkají i další země.

To bude mít za následek dvě věci. Za prvé, uživatelé budou používat bezpečnější a modernější prohlížeč a za druhé, Internet Explorer by mohl začít ztrácet výrazně méně uživatelů, než tomu bylo/je doposud.

Pokles tržního podílu Internet Exploreru 6 v USA oslavili i v samotném Microsoftu, kde uspořádali menší rozlučkovou akci, na které nechyběl ani slavnostní dort. Zda bylo přítomno i nejvyšší vedení, včetně Stevea Ballmera, zpráva nezmiňuje ,-)

Internet Explorer 6 už skoro nikdo nepoužívá. Microsoft oslavuje
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama