msi-uvedlo-naslapanou-desku-big-bang-xpower-ii-s-cipsetem-x79
Novinka MSI uvedlo našlapanou desku Big Bang XPower II s čipsetem X79

MSI uvedlo našlapanou desku Big Bang XPower II s čipsetem X79

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

4. 1. 2012 06:00 5

Desky série XPower jsou tím nejlepším pro hardcore hráče, ale především pro extrémní hračičky. Mimo čipsetu X79 nabízí 22fázovou napájecí kaskádu pro procesor a sedm PCI-Express ×16 slotů.

Reklama

Každý výrobce základních desek nabízí vždy celou řadu produktů od těch nejlevnějších až po nejnašlapanější a nejdražší modely. Pro platformu nejvyšší třídy a bezkonkurenčního výkonu to platí dvojnásobně a tak MSI vydalo další desku ze série Big Bang, konkrétně nejvyšší model XPower II, který je tentokrát určený pro procesory Intel s paticí LGA 2011. Na desce najdeme mimo zmíněné patice také 8 paměťových slotů pro DDR3 paměti s taktem až 2400 MHz a celkovou velikostí 128 GB. Desku řídí řadič X79.

MSI uvedlo našlapanou desku Big Bang XPower II s čipsetem X79
i Zdroj: PCTuning.cz
MSI uvedlo našlapanou desku Big Bang XPower II s čipsetem X79
i Zdroj: PCTuning.cz

O napájení procesoru se stará 22fázová PWM napájecí kaskáda nazývaná Hybrid Digital Power, která je schopna dodat až 770 W. Proto je potřeba dvou 8pinových napájecích konektorů. Deska je tvořena součástkami spadajícími do kategorie Military Class III. Pod paticí najdeme 7 slotů PCI-Express ×16, z nichž čtyři jsou standardu PCIe 3.0, zbylé standardu 2.0. Deska podporuje jak 4-way SLI tak Quad CrossFireX. Pro disky je zde šest portů SATA 6 Gb/s a čtyři SATA 3 Gb/s.

Deska je vybavena body pro měření napětí, vypínači PCI-Express slotů a dalšími součástmi, které do nejvyšší třídy patří. Zajímavostí je použití Winki 3, což je jednoduchý systém se základní funkčností založený na Linuxu, který je nastartovaný během pár vteřin po zmáčknutí tlačítka start a je vybavený internetovým prohlížečem a dalšími základními programy. Na zadním panelu můžeme najít dva gigabitové Ethernet porty, 8kanálový zvukový výstup, šest portů USB 3.0, čtyři USB 2.0, PS/2 a FireWire. Cena této Big Bang XPower II je přibližně 11 000 Kč.

Zdroj: techpowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama