radeon-hd-7950-pry-odlozen-na-zacatek-unora
Novinka Radeon HD 7950 prý odložen na začátek února

Radeon HD 7950 prý odložen na začátek února

Mirek Kočí

Mirek Kočí

3. 1. 2012 11:00 13

Karet je zřejmě nedostatek a tak reálně hrozilo, že se nakonec v obchodech během ledna vůbec neobjeví. AMD proto raději uvedení tohoto modelu o několik týdnů odložilo.

Reklama

Příští pondělí bude oficiálně uveden Radeon HD 7970. V ten samý den se na našem magazínu objeví také jeho komplexní rozborka a recenze.

Slabší z dvojice karet je postavena na 28nm jádru Tahiti Pro s 1792 shadery architektury GCN (Graphic Core Next). Karta má 112 texturovacích a 32 renderovacích jednotek. 3 GB GDDR5 paměti jsou napojeny na 384bitovou sběrnici.

Nepřehlédněte:

Na web se dostaly specifikace Radeonu HD 7950

S odvoláním na e-mail AMD, který se podařilo bleskurychle z internetu uklidit, kalifornská společnost chce, aby karty byly v den uvedení na trh dostupné i v obchodech, což se předpokládá právě v první únorový týden.

V této souvislosti jsme sami zvědaví na dostupnost výkonnějšího HD 7970, přeci jen některé informace naznačují, že karet bude zpočátku málo.

Na konci ledna nebo na počátku února představí novou generaci grafických karet také nVidia. Půjde o modely vybavené jádry GK 104 (GeForce Kepler) s 384bitovou paměťovou sběrnicí, které mají disponovat výkonem na úrovni GTX 570.

 Radeon HD 7950 prý odložen na začátek února
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: VR-Zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama