jonathan-ive-hlavni-designer-applu-byl-jmenovan-rytirem
Apple Novinka Jonathan Ive, hlavní designér Applu, byl jmenován rytířem

Jonathan Ive, hlavní designér Applu, byl jmenován rytířem

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1. 1. 2012 18:15 38

Britská královna na konci roku pasovala jednoho z nejlepších designerů světa na rytíře. Ten tak nyní může používat titul Sir Jonathan Ive.

Reklama

Jonathan Ive, hlavní designér americké společnosti Apple, se stal Rytířem Řádu britského impéria (KBE). Vyplývá to ze seznamu, který zveřejnil Buckinghamský palác.

Nepřehlédněte:

Britský premiér zablokoval Jobsovi titul Sir, tvrdí list The Telegraph

Stejně jako každý rok i letos královna Alžběta udělila několik vyznamenání v nejrůznějších oblastech, a to od vědy až po politiku. Pro Ivea, který v Apple pracuje od roku 1992, nejde o zcela neznámou situaci, protože již v roce roku 2006 obdržel řád Komandér Řádu britského impéria (CBE) za služby designovému průmyslu.

Jonathan Ive, hlavní designér Applu, byl jmenován rytířem
i Zdroj: PCTuning.cz

O rok dříve byl čestným Rytířem Řádu britského impéria jmenován bývalý ředitel Microsoftu, Bill Gates. Stejného titulu se měl dočkat i Steve Jobs. Jeho vyznamenání ale v roce 2009 údajně zablokoval tehdejší šéf vlády a předsedy Labouristické strany Gordon Brown.

Ive je mnohými považován za nejlepšího designéra v oboru. On a jeho tým stojí za většinou produktů Apple. Kdo by nepamatoval na první iMac, počítač zabudovaný přímo v monitoru, který zachránil Apple od bankrotu, titanový PowerBook G4 či přenosná zařízení iPhone, iPod a iPad.

V roce 2002 a 2003 byl zvolen designérem roku (Design Museum's inaugural Designer of the Year). Za další čtyři roky vyhrál cenu za produktový design iPhonu. Nejen kvůli tomu je mnohými považován za britského boha designu.

Zdroj: The Verge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama