vyrobci-pevnych-disku-chteji-po-vyrobcich-pc-dlouhodobe-smlouvy
Novinka Výrobci pevných disků chtějí po výrobcích PC dlouhodobé smlouvy

Výrobci pevných disků chtějí po výrobcích PC dlouhodobé smlouvy

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

29. 12. 2011 09:00 5

Za vším hledejme letošní záplavy v Thajsku, které s sebou odnesly levné pevné disky. Nyní se výrobci disků snaží přemluvit výrobce počítačů k podepsání ročních smluv na nákup disků za současné vysoké ceny.

Reklama

Podzimní záplavy v měly neblahý vliv na ceny pevných disků, které se dostaly na několikanásobek své hodnoty. Zatopené továrny zpočátku ani nenabízely jinou možnost, než náhlý růst cen, neboť se tím značně zhoršila i jejich dostupnost. Několik týdnů po celé události se největší výrobci rozhodli snížit záruční doby na minimum a WD spolu se seagate nyní ke svým pevným diskům nabízí pouze roční záruku.

Nepřehlédněte:

Výrobci pevných disků chtějí po výrobcích PC dlouhodobé smlouvy
i Zdroj: PCTuning.cz

Zatopená továrna WD v Thajsku

To dovedlo výrobce k sérii dalších kroků, kterými si chtějí zahojit finanční ztráty. Jedním z nich je podle posledních zpráv požadavek na výrobce počítačových sestav, kde se velcí hráči na trhu dožadují ročních kontraktů na dodávky HDD. Doposud se totiž smlouvy o fixních cenách podepisovaly pouze na dobu jednoho kvartálu. Výrobci HDD by rádi využili vysokých cen a požadují roční smluvy o nákupu disků za aktuální ceny.

Velká část výrobců již spustila většinu svých výrobních kapacit a zdá se, že by postupně s tím měla klesat i cena HDD. Zda se tedy povede výrobce počítačů přemluvit k podobným nevýhodným kontraktům není vůbec jasné. Pokud by tomu tak bylo, doplatili bychom na to opět my - koncoví zákazníci.

Zdroj: TechPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama