asrock-x79-extreme6-gb-8-pametovych-slotu-pro-sandy-bridge-e
Novinka ASRock X79 Extreme6/GB: 8 paměťových slotů pro Sandy Bridge-E

ASRock X79 Extreme6/GB: 8 paměťových slotů pro Sandy Bridge-E

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

23. 12. 2011 06:00 3

Nová deska je jedna z mála, která má 8 paměťových slotů. Navíc obsahuje některé funkce a výbavu nejvyšší řady Extreme9, jako například přídavnou kartu Game Blaster.

Reklama

Platforma s procesory Sandy Bridge-E a paticí LGA 2011 je vybavená čtyřkanálovým paměťovým řadiče, avšak většina desek byla osazena pouze 4 paměťovými sloty. ASRock teď přichází s nástupcem desky Extreme7, která je vybavená 8 sloty a navíc má část výbavy od nejvyšší desky Extreme9. Novinka se jmenuje X79 Extreme6/GB a jak už jsem uvedl, jedná se o desku s paticí LGA 2011 a čipsetem X79.

ASRock X79 Extreme6/GB: 8 paměťových slotů pro Sandy Bridge-E
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Kolem patice je rozmístěno 8 slotů pro operační pamětí DDR3, do kterých můžeme osadit celkově až 64 GB operační paměti. Co se týče dalších rozšiřujících slotů, najdeme zde jeden PCI-Express ×1 a také jeden PCI slot, následně tři PCI-Express ×16 s podporou 3-way SLI nebo CrossFireX. Ve spodní části desky najdeme SATA 3 Gb/s a SATA 6 Gb/s, vždy po čtyřech konektorech. Nad nimi se nachází aktivní chlazení jižního můstku. V levém rohu pak nejdeme také tlačítka pro ovládání desky.

ASRock X79 Extreme6/GB: 8 paměťových slotů pro Sandy Bridge-E
i Zdroj: PCTuning.cz

Na zadním panelu najdeme dva PS/S konektory, čtyři USB 3.0, čtyři USB 2.0, FireWire, eSATA, gigabitový Ethernet, 8kanálový zvuk, optický a koaxiální S/PDIF a tlačítko pro smazání CMOS. ASRock k této desce přidává další tři USB 3.0 porty, které můžete umístit do přední části skříně. Druhým přibaleným produktem je přídavná karta Game Blaster. Ta je vybavená druhou síťovou kartou a dalším 8kanálvým zvukovým čipem, Creative Sound Core3D. Cena ani datum uvedení ještě není známé.

Zdroj: VR-Zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama