google-uvede-vlastni-tablet-s-androidem-chce-zvysit-tlak-na-ipad
Novinka Google uvede vlastní tablet s Androidem, chce zvýšit tlak na iPad

Google uvede vlastní tablet s Androidem, chce zvýšit tlak na iPad

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 12. 2011 15:00 15

V rozhovoru pro italské noviny Eric Schmidt také uvedl, že firma pracuje na konkurenci hlasového asistenta Siri. Na trhu se smartphony prý během příštího roku zažijeme brutální konkurenci mezi Apple a Androidem.

Reklama

Americká firma Google připravuje vlastní tablet, který bude postaven na operačním systému Android. V rozhovoru pro italský deník Corriere della Sera to uvedl současný předseda jeho představenstva Eric Schmidt.

Nepřehlédněte:

Google zveřejnil globální Zeitgeist za rok 2011 [video]

Zařízení se na trh dostane v horizontu šesti měsíců a mělo by se jednat o produkt nejvyšší kvality. „Na trhu zažijete brutální konkurenci mezi Apple a Androidem od Google. Takový je kapitalismus“ uvedl Schmidt.

„Já nevím jak to je u vás v Evropě, ale tady ve Spojených státech si díky konkurenčnímu prostředí můžeme koupit ty nejlepší smartphony za sto dolarů“. A zmínil se i o Stevu Jobsovi, kterého označil za přítele a Michelangela naší doby.

V rozhovoru nakonec také padlo, že firma intenzivně pracuje na konkurentovi hlasového asistenta Siri, který by měl nabídnout obdobné funkce.

Dá se předpokládat, že tablet bude spadat do modelové řady Nexus a bude jej vyrábět některý z renomovaných výrobců. Asi nejvážnějším kandidátem je asijský Samsung, jehož tablety Applu nejvíce zatápějí. Ve hře je i Motorola. To je ale ta méně pravděpodobná varianta.

Podle analytické skupiny IDC podíl iPadu na trhu s multimediálními tablety nadále klesá. Ve třetím čtvrtletí pokles jeho podíl z 63,5 procenta na 61,5 procenta.

Google uvede vlastní tablet s Androidem, chce zvýšit tlak na iPad
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama