intel-neplanuje-zdrazovat-predpokladane-ceny-ivy-bridge-stejne-jako-u-soucasne-generace
Novinka Intel neplánuje zdražovat? Předpokládané ceny Ivy Bridge stejné jako u současné generace

Intel neplánuje zdražovat? Předpokládané ceny Ivy Bridge stejné jako u současné generace

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 12. 2011 12:15 6

Ceny se pravděpodobně nebudou příliš lišit od dnešních modelů Sandy Bridge. To je jistě příjemná zpráva. První 22nm procesory se na trh dostanou v průběhu roku 2012.

Reklama

V příštím roce dorazí do obchodů očekávané procesory založené na 22nm jádrech Ivy Bridge, které nahradí současnou generaci. Přestože do uvedení zbývá stále dost času, nechal se zahraniční server CPU World - pravděpodobně - inspirovat programem Volejte věštce a s předstihem zveřejnil seznam přepokládaných cen jednotlivých modelů. Podle něj se nebudou od procesorů Sandy Bridge příliš lišit. Pro spotřebitele to je dobrá zpráva.

Například čtyřjádrový model Core i5-3450, zamýšlená náhrada Core i5-2400, by měl přijít na 184 dolarů. Výkonnější Core i7-3770, což je nástupce populárního Core i7-2600, se bude prodávat za 294 dolarů. Tabulce vévodí Core i7-3770K s frekvencí 3,5 GHz s předpokládanou cenou 330 dolarů.

Do oficiálního uvedení stále ještě zbývá několik měsíců a do té doby se může leccos změnit. Pokud se ale ceny potvrdí, bude to velice příjemné.

Intel neplánuje zdražovat? Předpokládané ceny Ivy Bridge stejné jako u současné generace
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama