google-chrome-15-prekonal-internet-explorer-8-a-je-nejpouzivanejsi-verzi-prohlizece
Internet Novinka Google Chrome 15 překonal Internet Explorer 8 a je nejpoužívanější verzí prohlížeče

Google Chrome 15 překonal Internet Explorer 8 a je nejpoužívanější verzí prohlížeče

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

19. 12. 2011 09:00 21

Po nedávném pokoření Firefoxu si oblíbený browser odnáší další skalp. Tentokrát se jedná o rozšíření jednotlivých verzí programů, kde Chrome 15 překonal doposud nejrozšířenější IE8.

Reklama

 Na co Google poslední dobou sáhne, to mu také vyjde. Po obrovském úspěchu s operačním systémem Android a jeho vzestupu na nejrozšířenější platformu současnosti, sklízí nemalý úspěch i se svým webovým prohlížečem. Ať už za jeho oblíbeností stojí masivní reklamní kampaň, nebo tolik opěvovaná rychlost, Chrome zažil veleúspěšný rok, ve kterém drtil své konkurenty na všech frontách.

Google Chrome 15 překonal Internet Explorer 8 a je nejpoužívanější verzí prohlížeče
i Zdroj: PCTuning.cz

Během letošního roku 2011 se dostal do popředí a překonal tak podíly většiny konkurentů. Po nedávném zařazení na druhou pozici za doposud nejrozšířenější Internet Explorer, se Chrome 15 dostal na první pozici ve statistice používanosti jednotlivých verzí. Předběhl tím IE verze 8, který byl doposud první.

Podle statistik firmy StatCounter získal Chrome 15 v posledních týdnech 24,55 procent trhu a sesadil tak dosavadního krále v podobě IE8 s 22,16 procenty. Jen pro informaci, Firefox 8 používá 15,53 procent všech uživatelů. Po sečtení všech verzí stále trhu vládne Internet Explorer od Microsoftu. Otázkou však je, na jak dlouho a zda mu plánovaná automatická aktualizace na IE9 pomůže...

Nepřehlédněte:

Zdroj: PCWorld

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama