patch-pro-amd-fx-a-windows-7-je-na-svete
Novinka Patch pro AMD FX a Windows 7 je na světě

Patch pro AMD FX a Windows 7 je na světě

Z. Obermaier

Z. Obermaier

16. 12. 2011 14:54 23

Microsoft vydává patch zlepšující správu jader Bulldozeru, výkon se ale nijak nezvýšil - což se čekalo

Reklama

Už v naší srovnávací recenzi AMD FX ve Windows 7 a Windows 8 jsme zjistili, že Windows 7 neumí správně vypínat (parkovat) jádra procesoru Bulldozer a tím jej v některých testech s nižší zátěží znevýhodňují. Měřením mezi oběma systémy, kdy Windows 8 už tento problém mají vyřešen, jsme zjistili, že výkon se ale liší jen minimálně, často spíš v rámci chyby měření - tedy zanedbatelně. Včera vydal Microsoft patch, jež parkování nových CPU řeší i pod Windows 7. Na stránce Microsoftu jej nyní už nenajdete, pravděpodobně nastaly další komplikace (na vlastní nebezpečí stahujte z jiného zdroje zde). Později se ale na webu MS jistě opět objeví. Výsledek se dal očekávat, je opět pouze v rozmězí chyb měření, podívejte se ... na měření serveru HT4U.net

Patch pro AMD FX a Windows 7 je na světě
i Zdroj: PCTuning.cz

Největší nárůst je v rozslišení 800x600 u hry Mafia II (8,6 procent), PCMark7 Computation (14 procent), Sciencemark (10,4 procent) a to je vše. Největší propady byly naopak u Dirt 3 v rozlišení 1680x1050 (4,9 procent), Formule 1 v 1680x1050 (5,4 procent), enkódování videa Mainconcept (4 a 3,5 procent), v kompresi 7Zip (3,8 a 5,7 procent) a ve WinRar který ztrácí 16,2 procent.

V průměru byl výkon FX-8150 bez patche a po jeho aplikaci vyhodnocen jako +0,09 procent. Výsledek je tedy stejný jako při našem srovnání Windows 7 bez patche a Windows 8. Zdali patch vůbec stahovat je otázka, podívejte se nejdřív na testy, jež používáte a zdali si v nich spíše nepohoršíte.

POZOR! Patch zatím raději nestahujte, několika uživatelům se už po jeho aplikaci začal počítač chovat divně a padal s BSOD, zřejmě proto jej MS stáhli z webu. Ještě tedy vydržte.

Zdroj: Microsoft, HT4U.net

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama